Cobzality - Cine-o lua barbat?

Cobzality – Cine-o lua barbat?

loading...

Cobzality – Cine-o lua barbat?

Cobzality au cântat în premieră una dintre piesele ce se regăsesc în proiect și au vorbit despre munca depusă de-a lungul celor trei ani de la debut, „Cine-o lua bărbat”. Cobzality îmbină muzica tradițională românească cu sonorități moderne, propunându-și să pună în lumină instrumentele tradiționale autohtone. Acestora le alătură o vastă gamă de instrumente de percuție, trompetă, caval, nai și sunete de sintetizator. Numele Cobzality nu a fost ales la întâmplare ci surprinde o bucată din sufletul românesc, așa cum îl percep semnatarii proiectului. Cobzality au susținut numeroase concerte în țară și au fost invitați ai unor evenimente remercabile precum ”Festivalul de teatru Sibiu” sau ”Festivalul George Enescu”.

paparuda-2-0

Cobzality este proiectul muzical fondat în 2012 de doi dintre foştii membri Sistem. Împreună cu Bianca Purcărea, solista vocală a trupei Cobzality, au interpretat melodia „Cine-o lua bărbat”. Asta și-au propus cei doi băieți de la Cobzality alături de Bianca Purcărea în aceste luni. Cei trei, care formează acum trupa Cobzality, Bianca Purcărea, Robert Magheți și Florin Romașcu, au venit plini de entuziasm să vorbească despre primul album lansat în decembrie 2015, ce conține 13 piese inedite care împletesc elemente de folclor autentic cu sound-uri avangardiste.

Asculta  Cobzality – Cine-o lua barbat? 

Pentru realizarea albumului, cei trei artiști au declarat, în cadrul matinalului, că au îmbinat instrumente tradiționale precum cobză, caval, nai, fluiere și taragot, cu sunete electro și elemente ambientale, fiind primul album de electro-world music din țară. De aproximativ o lună, ,,Paparuda 2.0” este distribuit în toate magazinele digitale importante din întreaga lume și sub formă de digipack în diverse magazine din țară. Impletind elemente de folclor autentic cu sound-uri avangardiste indraznete, Paparuda 2.0 contine 13 cantece inedite, fiind caracterizat de cei trei membri Cobzality drept “un posibil brand muzical de tara”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *