Celebrul interpret J Balvin este acuzat că a furat piesa “Machina” a interpretei SEEYA

Celebrul interpret J Balvin este acuzat că a furat piesa “Machina” a interpretei SEEYA

loading...

Celebrul interpret J Balvin este acuzat că a furat piesa “Machina” a interpretei SEEYA

SCANDAL MONDIAL!!! Un nou scandal zguduie piața muzicală! Celebrul interpret J Balvin a plagiat o piesă românească, melodia  artistei SEEYA cu Sean Paul! Nu doar la noi, ci și la nivel international. Celebrul interpret J Balvin a plagiat o piesă românească, scrie presa de peste Prut.

Artista SEEYA, cunoscută pentru hitul ”Chocolata”, care a adunat peste 50.000.000 de vizualizări, a perfectat o colaborare cu faimosul Sean Paul, ”Machina”. A tras partea ei de video, a trimis totul în SUA, dar cineva de la studioul de acolo i-a ”transmis” melodia lui J. Balvin, care i-a spus ”Machika” și a aruncat-o pe piață. Fără să știe ce cântă, băiatul cu  ”Tranquilla”, țipă în noul său hit ”Seeya, Seeya”…

Povestea, la început, e simplă, se complică de la mijloc încolo. Seeya, artista cu hitul ”Chocolata”, 50.000.000 de vizualizări, remarcată și de Rihanna, vorbește cu cei de la casa de producție a faimosului Sean Paul. Se bate palma, melodia, intitulată ”Machina” place jamaicanului, se dă drumul la treabă. La începutul anului trecut se stabilește totul: Seeya merge în Azerbaidjan, pentru a trage clipul, care o costă ceva, Sean Paul așteaptă imaginile, spre a înregistra și partea lui. Apoi, totul se montează și melodia e cam gata. Pe 18 ianuarie 2017, canalul oficial al columbianului lansează ”Machika”, un ”parteneriat” cu Jeon și Anitta, care adună, până la această oră, 70.000.000 de vizualizări. Sunt modificate doar câteva semitonuri față de ”Machina”, dar la versuri nici măcar nu se umblă. Fără să știe ce cântă, Balvin urlă, la început, ”Seeya, Seeya”, vorbe pe care românca le rostea la început. Ce s-a petrecut? După ce a primit muzica și versurile melodiei, un băiat din anturajul studioului lui Sean Paul, l-a sunat pe Balvin. Acesta a ascultat bucata, i-a plăcut, a întrebat de unde provine. I s-a spus că de la studioul cântărețului jamaican și…sănătate. Balvin a tras piesa, care, în mai puțin de o lună de zile a ”rupt” pe rețelele de socializare, iar ”Seeya” a rămas doar cu strigătul din melodie.

Bogdan Tommo, producator muzical român, a descoperit că marele artist i-a copiat piesa “Machina”, pe care columbianul a lansat-o sub numele de “Machika”. Devine și mai interesant! Până și titlurile pieselor sunt aproape identice ceea ce  denotă că interpretul J Balvin este lipsit de educație și creativitate. Machika, la ora actuală  are aproximativ 70 de milioane vizualizări pe Youtube. Producătorul român spune:  “Piesa mea este înregistratată, de anul trecut, și este 1 la 1 cu  ‘Machika’”  El a mai adăugat că singura diferență între cele două piese este aceea că  “Machika” are 5 semitonuri mai jos față de “Machina”, care este interpretată de artista basarabeană SEEYA. Mai mult decât atât piesa “Machina” a fost înregistrată anul trecut.

“Am constatat, cu stupoare,  că tocmai J Balvin mi-a plagiat o producție muzicală. Este vorba de ceea ce cânta el, acum, ‘Machika’, care, de fapt, este 1 la 1 cu piesa artistei mele, Seeya, ‘Machina’. Pentru că aveam o întelegere/colaborare, în derulare, cu un producator și artist american, a trebuit să trimit piesa ‘Machina’ către America, pentru a se înregistra vocile. Mai mult de atât, am și filmat un videoclip la această melodie, în iulie 2017, in Azerbaijan, cu Seeya. Un videoclip pe care urma să-l lansăm după ce primeam și varianta din Statele Unite ale Americii. Însă interpretul J Balvin  mi-a luat-o inainte, dar fară acordul meu. Am apelat la avocații și colaboratorii mei din străinatate, pentru a demara procedurile legale, cu privire la această gravă încalcare a drepturilor mele de producție. Așa cum am mai spus, toate drepturile aparțin TommoProduction, înregistrate și rezervate nouă”, a mărturisit în acest interviu producătorul Bogdan Tommo. 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *