Bucium - Greuceanu', single nou

Bucium – Greuceanu’

Bucium – Greuceanu’

Trupa de folk-rock Bucium lanseaza videoclipul ”Greuceanu’” , piesa inspirata din basmul romanesc cu acelasi nume. Este povestea eroului care, dupa multe incercari potrivnice, elibereaza Soarele si Luna, care fusesera furate de catre zmei, si reda astfel oamenilor lumina. Pe viitorul album al trupei va fi inclusa si o varianta de studio a piesei. Albumul “Live in Codrul Ascuns” a fost lansat pe 1 decembrie 2016 si contine variantele live ale pieselor cele mai apreciate de catre publicul prezent la concertele Bucium. Inregistrarile au fost facute de Alex Pascu, care a fost membru Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei Bucium. El a apucat sa mixeze prima piesa de pe album, procesul fiind insa intrerupt de momentul #Colectiv. Forma finala a fost realizata cu ajutorul lui V.O. Pulver, muzician si producator elvetian.

Trupa BUCIUM (2016)

Trupa Bucium este o trupă de folk-rock ce transpune tradiții, ritmuri și credințe populare, aduse într-o notă contemporană. Stilul lor îmbină elemente are aparțin mai multor genuri muzicale, de la folk și rock progresiv, la ambiental, metal simfonic și tribal. Numele trupei este simbolic, reprezentând buciumul românesc – un instrument muzical folosit de păstorii români. Așa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de luptă, de adunare sau sărbătoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine și basme românești.

Asculta  Bucium – Greuceanu’

“Nu ne dorim o intoarcere la traditii si origini, ci doar o intelegere a lor. Daca intelegem mitologia romaneasca, ne putem intelege si sufletul neamului si ne vom aprecia un pic mai mult. Poate vom relua legatura cu natura, pentru a atinge o armone si un echilibru.”, rezuma membrii trupei mesajul noului material.

În ciuda faptului că depășește 11 minute, ”Greuceanu’” este piesa care se bucură de cele mai bune reacții în cadrul showurilor live. Înregistrată de către Alex Pascu, liderul Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei, piesa s-a născut ca urmare a multor improvizații live. Intensitatea este crescendo, pleacă de la piano-pianissimo și ajunge la forte-fortissimo. Pe viitorul album al trupei va fi inclusă și o variantă de studio a piesei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *