Bucium - Frunză verde foi mărunte,single nou

Bucium – Frunza verde foi marunte

loading...

Bucium – Frunza verde foi marunte

Trupa de folk-rock ambiental Bucium a lansat videoclipul piesei “Frunză verde foi mărunte”. Acesta este primul single promovat de pe albumul ”Miorița” care beneficiază de transpunere vizuală. Pentru aceasta piesa au avut o perioada lunga de mai bine de un an, in care au cautat o voce feminina potrivita. Au gasit-o, intr-un final, piesa fiind interpretata de Dora Gaitanovici. Pe Dora au remarcat-o datorita celor de la Implant Pentru Refuz, cu care ea a colaborat la piesa Apus. Videoclipul a fost filmat in decembrie 2015 si este, de fapt, un prequel al unui videoclip mult mai amplu si edificator care urmeaza sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an. Cei doi copii care apar in videoclip sunt fiica lui Cristi Raducanu, percutionistul trupei Bucium, si fiul lui Doru Trascau de la Mono Jacks. Cei doi vor putea fi vazuti si in urmatorul videoclip, unde vor fi eroii principali.

Bucium este o formație românească de folk, rock, ambiental, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, voce. Formația a fost înființată în octombrie 2000, urmând ca după patru ani, în 2004, să susțină primele concerte în public. În martie 2008, Bucium a lansat primul său album, „Voievozii”, distribuit în România prin A&A Records. În decembrie 2016, Bucium a lansat un nou album, „Live în Codrul Ascuns”, ce conține variantele live ale pieselor celor mai apreciate de către public.

Asculta   Bucium – Frunza verde foi marunte

Cum buciumul este un instrument simbol, prin intermediul căruia se transmiteau toate semnalele (de luptă, de adunare, de sărbătoare) pe vremea dacilor, atât muzica cât și versurile transmit un semnal și nevoia unei întoarceri la un spirit românesc străvechi, autentic. Nici versurile, nici ritmurile nu sunt culese din folclor, ci compoziții originale, cu gândul de a fi atribuite sound-ului arhaic românesc.

În videoclip îl puteți vedea pe actorul Bogdan Farcaș, despre care Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium, spune că a fost cea mai bună alegere pentru acest vizual. “Pentru noi a fost omul perfect în acest rol. Suntem prieteni buni și credem că este unul dintre actorii ce ar trebui să apară mult mai des în fața publicului din România. Și da, seamănă cu Liam Neeson tânăr”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *