ALTAR - Sa vina un Inger, single nou

ALTAR – Sa vina un Inger

loading...

ALTAR – Sa vina un Inger

Formatia rock clujeana ALTAR a lansat videoclipul „Sa vina un Inger”, dedicat memoriei victimelor din „Colectiv”. Premiera a avut loc la Cinema „Florin Piersic”, in prezența fanilor. Videoclipul realizat de Filip Gheorghe este dedicat memoriei victimelor tragediei din Clubul Colectiv si a fost filmat la întreprinderea Remar din Cluj. Doi dansatori, Alla Pop şi Adi Popa, au dat viata acestui videoclip. De altfel, piesa „Sa vina un inger” a fost lansată în noiembrie 2015, în memoria victimelor din Paris și din București, de la Clubul Colectiv. ALTAR a fost desemnata ani la rand cea mai buna formație rock din România. Trupa a fost infiintata în 1991, la Cluj-Napoca. Primul festival la care a participat a fost Samrock’91, unde a obtinut premiul de popularitate. Consacrarea pe plan national a fost prin participarea la StudFest Timișoara’92.

„Să vină un Înger” este o piesă compusă de basistul trupei ALTAR, Teo Peter Jr. Melodia este produsă de Paul Opriș de la Godmode Studio și mixată de Adam Whittaker, un producător englez ce a lucrat cu artiști precum Mark Ronson, Amy Winehouse și Lily Allen, dar și cu trupe românești ca Grimus, OCS, The Amsterdams și Luna Amară. Alla Pop și Adi Popa (Kid A), finaliști ai concursului „Românii au talent”, s-au alăturat formației pentru a da viață unui videoclip special pe care ALTAR îl dedică memoriei victimelor tragediei din clubul Colectiv. Filmările s-au desfășurat cu sprijinul Companiei Remarul 16 Februarie Cluj, videoclipul fiind realizat de Filip Gheorghe (Maximage).

Asculta   ALTAR – Sa vina un Inger

Componența trupei Altar este Andy Ghost — vocal, Teo Peter — bass, D.Man — chitara, Levi — tobe. Intre fostii membrii se numara Calin Boca, Nimrod Szedlacsek, Sandy Deac. În 1993, Altar a lansat primul album: ”The Last Warning”, fiind cel mai bine vândut album de rock după 1989, iar trupa a primit premiul Pop Rock & Show pentru cel mai bun grup de muzică rock în 1993. Al doilea album, ”Respect”, a fost lansat în 1995, fiind susținut de o apariție live în cadrul celui mai important eveniment al anului, Skip Rock, alături de Kreator și Iron Maiden. La cinci ani de la înființare, Altar obține desemnarea drept cel mai bun grup rock din România în 1995, iar albumul ”Respect” a fost desemnat cel mai bun album al anului.

În 1996, membrii trupei au trimis organizatorilor festivalului Sziget un CD ”Respect”, iar aceștia au invitat Altar să susțină un recital pe scena mare a festivalului, alături de Iggy Pop și Prodigy. Doi ani mai târziu, în 1998, a apărut albumul ”Born Again”, după care membrii trupei au decis să ia o pauză în activitatea muzicală. Au revenit în 2003, când au cântat în deschiderea concertului Sepultura de la București cu un recital ”best of” la Arenele Romane.

În toamna anului 2004 au plecat într-un turneu, ”Altar, 13 ani”, care a cuprins concerte de club în orașe din țară. Anul următor, Altar a fost invitată să susțină recitaluri la cele mai importante evenimente rock ale anului — TOP T (Buzău), Felsziget (Tg. Mureș), FanFest (Roșia Montană), Stufstock (Vama Veche), Rock Your Mind (București). La începutul anului 2006 Altar a lansat albumul ”Atitudine”, cu un profund mesaj prostestatar. A fost filmat și un videoclip la piesa ”Născut învingător”, al cărei personaj principal este campionul K-1 Ionuț Iftimoaie. După acest album, Altar a avut o nominalizare la premiile MTV 2006.

În 2007, trupa a fost invitată la Festivalul Sziget, pe faimoasa „Hammer World Stage”, alături de legendarii Napalm Death. Următorul album, ”Under Control”, a apărut în 2009. Un an mai târziu, în 2010, Altar a câștigat competiția W:O:A METAL BATTLE din cadrul Festivalului Rockin’Transilvania și a reprezentat România la WACKEN OPEN AIR în marea finală internațională, alături de trupele câștigătoare din cele 26 de țări finaliste. Următorul material discografic a fost ”Mantra”, apărut în 2011, trupa mergând în concerte de lansare și promovare în mai toate marile orașe ale țării — Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu.

În 2013, Altar a semnat coloana sonoră a filmului „The Impaler” — În căutarea lui Dracula”, o producție a studiourilor de la Hollywood, lansat în SUA la 31 octombrie 2013. Filmul a fost lansat în România în noiembrie 2013. Piesa se numește ”Never Back Down”. În noiembrie 2015, Altar a lansat piesa ”Să vină un înger”, dedicata memoriei victimelor din Paris și din București — Club Colectiv.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *