Alex & The Fat Penguins - Regele si Dragonul, single nou

Alex & The Fat Penguins – Regele si Dragonul

loading...

Alex & The Fat Penguins – Regele si Dragonul

Pinguinilor le place zăpada, așa că, în ultima zi calendaristică de iarnă, trupa de rock alternativ indie Alex & The Fat Penguins revine în atenția fanilor cu o nouă piesa al cărei videoclip este filmat… în nămeți. ”Regele și Dragonul” este o metaforă a bagajului emoțional pe care fiecare îl poartă până la finalul vieții: un cufăr împotmolit în nămeți, care se plimbă de-a lungul și de-a latul orașului. Piesa a fost produsă și înregistrată în Franța, acolo unde solistul, Alex Coțofan, locuiește, la finalul lui 2016, iar videoclipul a fost filmat în ianuarie anul acesta. Alex Coțofan, “Regele și Dragonul” vorbește despre determinarea și disciplina necesare pentru atingerea țelurilor. Alex a fost regizor și scenarist, iar protagonista clipului este actrița Cristina Mihăilescu.

Alex Cotofan (Alex & The Fat Penguins - shot video Regele si Dragonul)

În videoclip, mesajul piesei este ilustrat printr-un cufăr plimbat în orasul împotmolit în zăpadă. Cufărul este o metaforă pentru “crucea” pe care fiecare o poartă pe parcursul vieții, după cum îi sunt forțele și caracterul, ajutat sau nu de cei din jur. Filmările au fost realizate în București în ianuarie 2017 și beneficiază de participarea actriței Cristina Mihăilescu (care poate fi văzută și în noul serial Pro TV, “Ai noștri”), alături de echipa: Radu Voinea – operator imagine, regie, Niki Georgiev – montaj, regie, Alex Coțofan – scenariu, regie.

Asculta    Alex & The Fat Penguins – Regele si Dragonul

“Viața cotidiană a fost sursa de inspirație pentru această piesă. Într-o lume în care căutăm să fim împliniți “material”, dispare empatia față de cei în nevoie. În fiecare dintre noi este un rege care vrea să răpună dragonul vieții, pentru asta e nevoie de determinare și disciplină, dar și să-ți păstrezi dreaptă coloana vertebrală a moralității”, explică Alex crezul din care a apărut această piesă.

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ care s-a făcut remarcată în zona indie pentru versurile cu influențe naționaliste, dar și pentru umorul și versatilitatea videoclipurilor lor. Liderul și solistul trupei, Alex Coțofan, este originar din Chișinău și locuiește momentan în Paris.

În liceu și-a format propria trupă rock, 15 grade, în care a cântat timp de 5 ani. S-au evidențiat prin concertele din deschiderea trupei Phoenix. În noiembrie 2013, după ce drumul lui se desparte de cel al bandului 15 grade, Alex lansează ca un proiect solo piesa “Mars”, care ajunge pe radiourile mari din Republica Moldova, pentru ca trei ani mai târziu să lanseze proiectul Alex & The Fat Penguins.

Anul trecut, in mai, a lansat la Clubul Taranului videoclipul „The anatomy of my soul”, un desen animat realizat de echipa talentata de la Pixel Studio – un studio din Chisinau, specializat pe animatie 2D/3D pentru film si publicitate. În 2016, Alex Coțofan ne-a prezentat și piesa “Broken Heart in a Motel”, pentru videoclipul căreia a colaborat cu prietenii de la The dAdA. Luna trecută a lansat “Like a Fool”, piesă care a intrat în playsturile posturile radio de nișă din România.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *