8 Martie, Ziua frumusetii, a iubirii si a devotamentului

8 Martie, Ziua frumusetii, a iubirii si a devotamentului

loading...

8 Martie, Ziua frumusetii, a iubirii si a devotamentului

De 8 martie, Radio Click Romania, ureaza tuturor femeilor,o primavara frumoasa, cu soare, fericire şi toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri”.

8martie-1300 (1)

Ziua de 8 Martie, este recunoscuta  in intreaga lume,  sarbatoarea internationala a femeii. Luna martie,este prima luna a primaverii,cand toata natura renaste si razele soarelui incep sa ne mangaie usor. Pura coincidenta sau nu, in acesta luna se sarbatoreste pe langa martisor si ziua femeii, a mamelor. Femeia este cea mai importanta fiinta din lume, mama si iubita, elemente fara de care întregul univers nu ar exista.

8 Martie, La multi ani !!!

Femeia este primavara vietii, este anotimpul care reuseste sa topeasca intr-o singura culoare toate nuantele celor patru varste. Exista ca sa dea nastere si sa faca sa renasca viata, sa stearga lacrimile copiilor, sa aline suferinta si durerile batranilor, sa iubeasca si sa trudeasca pana cand poate sa-si impleteasca cuibul sub streasina propiei case. Asemenea primaverii, este insorita sau innourata, capiricioasa si schimbatoare, calda, proaspata sau rece, ca o zi, ca un izvor sau ca o noapte de martie.

Poate fi frumoasa, daca mugurii vietii ei imbobocesc si apoi infloresc pe ramurile unui copac voinic pe care singura si-l alege, cu radacinile adanc infipte in pamantul tarii lui, chiar si atunci cand destinul hotaraste sa traiasca departe de ea. Obrajii palizi se coloreaza in rozul florilor de mar, buzele si sangele fura rosul intens al florilor de maci, in timp ce ea, femeia, viseaza libertatea campului verde, langa prispa casei sale, de unde sa poata admira albul ghioceilor, pe care se vor rostogoli nuantele celor patru anotimpuri, pana cand vor deveni stelutele inghetate ale zapezii vesnice.

8 Martie, Ziua frumusetii, a iubirii si a devotamentului

Se spune ca nu exista femei urate,iar eu cred in vorba aceasta care ascunde intelepciunea populara. Sunt doar chipuri vestejite de tristete, de necazuri, de greutati, femei care nu mai reusesc sa infrunte viata, nu stiu sau nu mai au puterea sa-si coloreze chipul cu frumusetea unui zambet, a unui gand bun, a unei fapte importante pentru ea sau pentru ceilalti, sau cu farmecul iubirii… Iubirea este culoarea preferata a femeii: ea picteaza viata celor din jur in cele mai calde si pastelate culori,daca marul din care a gustat este rosu, sanatos si nu-si pierde niciodata jumatatea.

Femeia poate parea si urata, ca o primavara in care, in locul unei binemeritate ploi hranitoare, izbucneste furtuna cu tunetele si fulgerele unei veri prea fierbinti, o primavara în care ninge cu fulgi reci si tarzii peste florile pomilor, scuturandu-le timpuriu parfumul petalelor; un anotimp prea umed, ca lacrimile, care face ss creasca buruienile la coltul drumului. Femeia nu este o buruiana, este o planta folositoare, o floare care are nevoie de soare, de caldura, de lumina, de protectie fara a fi sufocata, de iubire, ca sa creasca, doar asa va raspandi în jurul ei razele soarelui vietii, pentru ca femeia este viata însasi daca El, Barbatul, o ajuta sa traiasca si sa munceasca in demnitate, daca o iubeste si o protejeaza neconditionat, cu intensitatea simturilor sale, dincolo de prejudecati, mentalitati, orgolii.

631e1b98b03706dbd8a28b3c0352a534

Iata de ce ziua de 8 Martie este pentru romani o adevarata sarbatoare a florilor. Este ziua in care barbatii sarbatoresc fetele si femeile de toate varstele, le aduc in dar florile primaverii, ale iubirii si ale stimei. Langa ele aseaza, de cele mai multe ori, un dar cu grija ales, de la cele mai simple, simbolice, pana la cele mai pretioase, pentru ca fiecare barbat isi vede femeile iubite in felul sau. Uneori, stinghere, femeile isi fac mici daruri simbolice si intre ele, chiar daca acest obicei nu este caracteristic traditiei romanesti. Dar cum sa nu daruiesti ceva în aceasta zi speciala mamelor, bunicilor sau celor mai dragi sau mai pretioase colege de serviciu!

In tarile Europei Occidentale, aceasta zi este asociata cu lupta femeii moderne pentru emancipare. In tarile baltice, pe 8 martie se pune mai mult accent pe Ziua Mamei. Copii daruiesc mici cadouri si flori mamelor. Tot in aceasta zi, barbatii ofera flori femeilor care le sunt aproape, in semn de multumire, respect si iubire.

felicitari_8_martie_ziua_mamei_2

Sa nu uitam, ca a sarbatori femeile inseamna, inainte de toate, a le darui stima, respectul si demnitatea pe care le merita , pentru a putea fi ele insele cele mai frumoase flori in buchetul vietii…

                     8 Martie, La multi ani !!!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *