Breaking News
loading...

Unice in lume, fenomene stranii care le gasesti numai in Romania

1. Cerul straniu din comuna Bozioru – Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumea stiintifica. Demersurile stiintifice au evaluat in masuratori sticlirile cerului de Bozioru la 23 000 de grade Kelvin, in timp ce pentru un cer senin acesta ajunge de regula la 6 000 de grade Kelvin. Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe catre o alta dimensiune, cerul din Bozioru iti amorteste simturile hipnotic si te transporta in strafundurile fiintei cu vehicule nestiute. Cercetatorii extrasenzoriali il considera fara dubiu, una dintre portile energetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.
2. Picturile rupestre din pestera Coliboaia din Bihor – Speologii romani au gasit in Pestera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani. Desenele, reprezentand animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, au fost bine pastrate datorita conditiilor bune de umiditate din zona pesterii unde au fost gasite. Momentan, pestera este inchisa, specialistii urmand sa continue cercetarile. In plus, accesul in zona picturilor rupestre este extrem de dificil.
3. Pestera cu Oase din Valea Minisului – locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa. In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, judetul Caras Severin, se afla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu. Pestera cu Oase este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.
4. Cel mai vechi papirus intreg din Europa – Singurul papirus din Romania, descoperit in urma cu peste 50 de ani,este scris in greaca veche si este unic, fiind singurul papirus intreg din Europa care dateaza din secolul IV i.Hr. Acesta a fost descoperit la Mangalia in 1959 si a fost trimis, in acelasi an, in Rusia, pentru restaurare si conservare. Ulterior insa, nu s-a mai stiut nimic despre el. In vara anului 2011, acesta a fost predat reprezentantilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.
5. Credeti ca masinile urca la deal cu motorul oprit sau apa curge in sus? – Exista locuri in Romania in care masinile urca la deal cu motorul oprit sau par ca urca la deal. Zona Bucium – Iasi, este de acum notorie. Acesteia i se alatura o alta din Muntii Gutai, la trecerea dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, Pasul Tihuta si chiar o portiune in Babadag, Tulcea, Maramures, Obarsia Lotrului, Buzau sau Magura Baciului, Bacau. Ramane sa mergeti si sa verificati singuri, traind pe pielea voastra experienta si inclinand balanta catre una dintre explicatii.

About Cetateanu_Mobicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*