Breaking News
loading...

Ţi-ar plăcea să îţi poţi controla starea de spirit?

Ţi-ar plăcea să îţi poţi controla starea de spirit?

Nu trebuie sa facem prea multe cercetari sau sa solicitam noi studii pentru a putea verifica nivelul de stres la care suntem supusi zilnic, mai ales in condtiile actuale, cand totul pare ca nu mai este asa cum stiam. Cautam zilnic puncte de sprijin in jurul nostru de care sa ne agatam si sa ne reasezam toate simturile pentru a merge mai departe.

muzica

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că muzica poate avea efect benefic asupra corpului, dar şi asupra minţii.

Tot ce-i dur si tot ce-i amar in viata mea se vor topi in farmecul muzicii. (Rabindranath Tagore)

Nu este nimic surprinzător, pentru că sunetele frumoase stimulează corpul şi mintea în nenumărate feluri.

Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde. (Ludwig van Beethoven)

Ritmurile alerte rezonează cu undele cerebrale, schimbându-le difuzia, astfel încât o melodie ritmată îţi transformă starea de spirit într-una de nelinişte. Dimpotrivă, o melodie lentă trimite către o stare de calm, de meditaţie.

Muzica rascoleste toate sentimentele; si, ca si dupa o furtuna, sufletul, linistindu-se, devine mai bun, mai ingaduitor, mai nobil. (Vasile Conta)

Muzica este sunetul armonic ce incanta sufletul. Ea devine deseori inspiratia noastra de zi cu zi, placerea de a medita sau hobby-ul perfect. Indiferent unde ascultam muzica,ea este arta sunetelor desavarsite ce creeaza in noi dorinta sau visarea, este o terapie a sufletelor dornice de frumos.

“Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catretot ce este bun, drept si frumos .” (Platon)

Sunt de parere ca nu putem trai fara muzica. Stiti cum se spune ca : muzica e viata. De cate ori nu ati simtit ca o anume melodie e scrisa parca anume pentru voi ? De cate ori nu ati rezonat cu ea ?

 

About roz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*