Breaking News
loading...

Stiri pe scurt 8 Octombrie 2015

Stiri pe scurt  8 Octombrie  2015

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  8  Octombrie  din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru ziua de 8 octombrie.În 2009, premiul Nobel pentru literatură pe 2009 a fost atribuit scriitoarei de origine română Herta Muller (n. 1953), ale cărei scrieri prezintă viaţa sub dictatura comunistă în România.

Studenţii de la Medicină consideră că obligarea lor să rămână în ţară după terminarea studiilor reprezintă o îngrădire a drepturilor şi va duce la şi mai multă frustrare. Majoritatea spun că ar fi dispuşi să renunţe la bursele de studiu decât să li se interzică să plece să lucreze în străinătate.Preşedintele Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Radu Pîrlog, student în anul IV, consideră că obligarea studenţilor să rămână în ţară după terminarea studiilor nu este soluţia care poate îmbunătăţi sistemul medical, ci, dimpotrivă, va duce la şi mai multă frustrare în rândul mediciniştilor.

NASA este pe punctul de a anunţa, o descoperire „uluitoare” care are legătură cu planeta pitică Pluto, a declarat Alan Stern, unul dintre cei mai apreciaţi cercetători care lucrează pentru Agenţia spaţială americană. Prezentând cele mai recente imagini cu Pluto realizate de sonda New Horizons, Alan Stern a declarat: „NASA nu mă lasă să vă spun ceea ce urmează să aflaţi cu toţii. Este extraordinar”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar în care în anul 2007 a fost reclamat de o persoană că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, l-a reclamat pe fostul preşedinte în 2007 pentru declaraţii privind o eventuală demisie a sa.Traian Băsescu a spus, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba despre un cetăţean care a făcut o reclamaţie pentru că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

Fosta echipă a „Top Gear” a început să lucreze, la noul său show automobilistic, care va fi difuzat începând din 2016 pe serviciul video la cerere Amazon Prime, Jeremy Clarkson dezvăluind şi o imagine de la filmări.Acesta a distribuit şi o imagine de la filmări. În fotografie apar Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May în faţa unor „supermaşini”, în timp ce în spatele automobilelor sunt prezenţi alţi membri ai echipei de filmare şi două camioane.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, că a reziliat două contracte pentru modernizarea unor sectoare ale DN 76 Deva – Oradea, întrucât constructorii nu şi-au îndeplinit obligaţiile.Unul dintre cele două sectoare este Ioneşti-Vârfurile, de 14 km, unde lucrările au fost realizate în proporţie de aproape 30% şi un nou constructor urmează să fie selectat prn licitaţie.

Ministerul Finanţelor Publice lucrează la elaborarea proiectului normelor de aplicare a noului Cod Fiscal, dorind să aibă „un proiect închegat” până la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat Mariana Vizoli, director general adjunct Direcţia de legislaţie Cod Fiscal şi reglementări vamale în MFP.Ea a punctat că, spre sfârşitul lunii noiembrie, ministerul va avea un „proiect închegat pe norme”, propunând încă o întâlnire la acel moment pentru a discuta aplicat pe diverse articole.

Un celebru inel cu safir şi diamante, supranumit „Jewel of Kashmir” („Bijuteria Kashmirului”), a fost vândut cu 6,7 milioane de dolari la o licitaţie organizată miercuri, la Hong Kong, de casa Sotheby’s.Inelul cu safir şi diamant are 27,68 de carate şi a fost cumpărat de un colecţionar din Hong Kong, care a plătit 242.145 de dolari per carat, depăşind precedentul record mondial în acest domeniu.La aceeaşi licitaţie, un colier din 42 perle gri – nestemate foarte rare – a fost vândut cu 5,27 de milioane de dolari.

Preţurile solicitate de proprietarii apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 1,5% în trimestrul al treilea, faţă de precedentele trei luni, suma medie fiind de 59.140 euro.Pe segmente de piaţă, preţurile solicitate pentru apartamentele din zona mediu şi premium s-au menţinut relativ stabile, în timp ce pretenţiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud şi vest au crescut cu 3,74%. De altfel, în luna septembrie s-a înregistrat cel mai mare preţ mediu solicitat pentru apartamentele din zonele mărginaşe în ultimele opt luni: 51.500 de euro.

Un bărbat care s-a urcat, pe un bloc din centrul Capitalei, alături de cei doi copii ai săi, ameninţând cu sinuciderea, a coborât după trei ore şi a fost dus la Secţia 1 de Poliţie.Bărbatul, care s-a urcat pe bloc, cu cei doi copii, pe strada George Enescu, se afla la al doilea gest de acest fel, la care a recurs sperând să o convingă astfel pe soţie să se împace cu el.Bărbatul a fost reţinut pentru lipsire de libertate şi rele tratamente, iar copiii au fost duşi într-un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Grupări de criminalitate organizată au reuşit penetrarea instituţiilor publice la nivel înalt, funcţionari publici sau demnitari fiind semnalaţi ca membri ori chiar coordonatori ai unor reţele de criminalitate organizată, precizează SRI, în Raportul de activitate pe 2014, depus la Parlament.Raportul de activitate al SRI pe 2014 arată că au fost proliferate acte de corupţie derulate, cu predilecţie, de persoane din administraţia publică, acţiunile abuzive ale unor decidenţi locali în beneficiul personal sau de grup fiind potenţate de conexiunile cu exponenţi ai lumii interlope.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care va avea loc în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie, în Capitală, are o ofertă culturală ce cuprinde 98 de reprezentaţii ale spectacolelor din program şi alte evenimente, precum expoziţii, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte.Au mai rămas două săptămâni până la deschiderea, pe 23 octombrie, a Festivalului Naţional de Teatru. FNT înseamnă posibilitatea oferită publicului de a viziona 44 de spectacole selecţionate din stagiunea 2014 – 2015, trei producţii invitate din străinătate („Frontul/ Front” – regia Luk Perceval, „War/ Războiul” – regia Vladimir Pankov şi „Tiger”, după „Tigrul sibian”, de Gianina Cărbunariu, în regia Sofiei Jupither – Suedia), dar şi multe evenimente, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Şeful reprezentanţei Tulcea a Registrului Auto Român (RAR), Doru Manole, a fost reţinut de procurorii DNA Constanţa, pentru patru infracţiuni de luare de mită, după ce a fost prins în flagrant când primea bani de la o persoană pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice.Doru Manole, în calitate de şef al reprezentanţei RAR Tulcea, a primit de la patru persoane suma totală de 750 de lei pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice şi eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens.

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, în urma unui accident produs pe DN 2 E, la ieşirea din municipiul Fălticeni spre Gura Humorului, după ce şoferul unui microbuz a intrat fără să se asigure pe şosea şi lovit de un camion.În urma impactului, şoferul microbuzului a murit, iar cinci pasageri din microbuz au fost răniţi. Răniţii au primit asistenţă medicală la faţa locului, iar trei dintre ei au fost transportaţi la Compartimentul de primire urgenţe al Spitalului Fălticeni. Ceilalţi doi, care au escoriaţii minore, au refuzat transportul la spital.

Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017, urmând să fie depăşit astfel pragul de 100.000 salariaţi, conform unui studiu realizat de compania de audit şi consultanţă KPMG pentru Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL).Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România este cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul local de servicii de afaceri.

Actorul Ciprian Fanaca, colaborator permanent al grupului Divertis, a decedat, la 53 de ani, în urma unei lungi suferinţe.În urmă cu două săptămâni, mai mulţi prieteni artişti ai lui Ciprian Fanaca, care suferea de un cancer, au organizat un concert caritabil pentru a strânge fonduri necesare tratamentului acestuia, iar apropiaţii săi spun că părea că se simte bine.Ciprian Fanaca va fi înmormântat vineri, la Galaţi, oraşul său natal.A devenit celebru mai ales cu rolul Fachiru’ din scheciurile realizate de grupurile umoristice Divertis, Distractis şi Brigada Mecanică.

Scriitoarea Svetlana Alexievich, din Belarus, a primit, premiul Nobel pentru literatură pe 2015, „pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre”, potrivit motivaţiei Comitetului Nobel.Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 i-a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, „pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie.

John Freeman, autorul volumului „Cum să citeşti un romancier” şi unul dintre scriitorii care vorbesc despre puterea poveştilor de a schimba lumea la conferinţa The Power of Storytelling 2015, va participa la o întâlnire cu publicul, pe 12 octombrie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona.

O navă militară australiană a confiscat şi a distrus, în Oceanul Indian, aproape 500 de kilograme de heroină, cu o valoare pe piaţa neagră de 90 de milioane de dolari.Drogurile au fost depistate la bordul unui pescador, în Oceanul Indian.Echipajul pescadorului se comporta suspect. La bordul navei au fost depistate peste 460 de kilograme de heroină. Drogurile au fost confiscate şi distruse la bordul navei militare HMAS Melbourne.Drogurile distruse aveau o valoare de piaţă de 91 de milioane de dolari americani.

Barack Obama a fost atacat dur, într-un interviu pentru Fox News, de guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie. Acesta a susţinut că Obama este „unul dintre cei mai slabi preşedinţi din istoria Statelor Unite”.Christie a afirmat că „lumea stă pe un butoi cu pulbere” din cauza faptului că Obama a fost preşedintele Statelor Unite, iar Hillary Clinton secretar de stat, criticându-l pe primul pentru ce se întâmplă în Siria şi Ucraina.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este nevoie de ajutorul Turciei în oprirea afluxului de refugiaţi către Europa, dar că acest lucru nu i-a schimbat punctul de vedere potrivit căruia această ţară nu trebuie să devină membră a Uniunii Europene (UE). Merkel a fost un opozant vocal al aderării Turciei la UE, înainte să devină cancelar, în 2005, şi a pledat în schimb pentru un „parteneriat privilegiat”, dar nu pentru o aderare completă.

Tot mai mulţi refugiaţi sirieni aflaţi în Iordania se întorc în Siria, fie să rămână acasă, fie să-şi vândă bunurile pentru a pleca în Europa.Aproape 4.000 de refugiaţi s-au întors în Siria în august, dublu faţă de luna anterioară.Unii încearcă să se întoarcă acasă şi să rămână acolo, în timp ce alţii plănuiesc să-şi vândă bunurile pentru a strânge bani de călătorie către Europa, potrivit unor organizaţii pentru refugiaţi.Aproximativ 86% dintre sirienii din Iordania trăiesc sub pragul sărăciei de acolo, cu 3,20 dolari pe zi.

Dezvoltarea mijloacelor de propagandă ale ISIS din ultimele luni a dejucat tentativele guvernelor occidentale de neutralizare a Statului Islamic, arată un studiu recent efectuat de Quilliam Foundation.Haras Rafiq, director general la Quilliam Foundation (asociaţie de cercetare si combatere a terorismului), a remarcat faptul că ISIS functionează în multe aspecte ca o instituţie de media, iar dezvoltarea mijloacelor grupării teroriste de promovare nu trebuie neglijate.

Preşedintele german Joachim Gauck a subliniat , la Casa Albă, unde a fost primit de către preşedintele american Barack Obama, asupra angajamentului Statelor Unite în soluţionarea crizei sutelor de mii de refugiaţi sirieni care caută adăpost în Europa.

Exporturile Germaniei au scăzut în august cu 5,2% faţă de luna precedentă, la 97,7 miliarde de euro, înregistrând cel mai amplu declin din ultimii şapte ani, semn că cea mai mare economie din Europa este vulnerabilă la reducerea cererii externe.Excedentul comercial, ajustat la factorii sezonieri şi de calendar, s-a redus cu 2,8 miliarde de euro, la 19,6 miliarde de euro.Importurile au coborât la rândul lor cu 3,1% faţă de iulie, la 78,2 miliarde de euro.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, anticipează pierderi de 6,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, ca urmare a reevaluării în scădere a activelor operaţiunilor de investment banking şi private banking cu 5,8 miliarde de euro.Deutsche Bank a precizat că cea mai mare parte a revizuirii valorii activelor este determinată de înăsprirea reglementărilor.Constrângerile asupra profitabilităţii şi obligativitatea de creştere a rezervelor de capital vor face ca banca de investiţii, inclusiv divizia Bankers Trust, cumpărată în 1999, să nu mai înregistreze profit la nivelul din trecut.

Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană se reunesc la Luxemburg pentru a discuta din nou despre criza refugiaţilor, urmând să ajungă la un acord privind accelerarea repatrierii imigranţilor ale căror cereri de azil sunt respinse.În cursul serii, miniştrilor de Interne li se vor alătura cei de Externe şi delegaţii din statele balcanice, Turcia, Iordania şi Liban pentru discuţii privind limitarea fluxului de imigranţi, care a divizat statele membre UE pe tema securizării frontierelor externe şi împărţirii responsabilităţilor.

Pentagonul a anunţat că aeronave americane au fost nevoite să-şi schimbe traiectoria pentru a evita coliziunea cu avioane ruse în Siria, generând îngrijorări privind un incident internaţional.Oficialii americani au declarat că cel puţin un astfel de incident a avut loc în ultima săptămână, după ce Rusia a declanşat o campanie aeriană în Siria.Pericolul unui accident militar între forţele celor două ţări care operează în spaţiul aerian sirian a crescut, în timp ce discuţiile pe tema apărării între SUA şi Rusia stagnează.

Parlamentul grec a acordat votul de încredere, noului Guvern condus de Alexis Tsipras, pentru a începe implementarea măsurilor dure de austeritate, relatează publicaţia Proto Thema.Parlamentul a votat, în jurul orei 2.00, Guvernul de coaliţie dominat de partidul de stânga Syriza, al premierului Alexis Tsipras. Dintre cei 300 de parlamentari greci, 155 au votat în favoarea Guvernului, 144 împotrivă şi unul s-a abţinut.

Administraţia Statelor Unite consideră că Phenianul are capacitatea de a lansa o armă nucleară împotriva teritoriului american şi este pregătită să se apere în faţa unor astfel de atacuri.Amiralul Bill Gortney, comandantul Comandamentului Nordic al SUA şi al Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD), s-a declarat de acord cu evaluările serviciilor americane de informaţii, conform cărora Coreea de Nord deţine arme nucleare, precum şi capacitatea de a le miniaturiza şi a le monta pe o rachetă care ar putea atinge teritoriul SUA.

Operaţiunea declanşată de Kremlin în Siria are motive pedagogice, şi anume să le dea americanilor o lecţie importantă, preşedintele Vladimir Putin apreciind că SUA sunt responsabile pentru situaţia actuală, pentru că au susţinut revoluţiile din regiune.Rusia vrea să arate că America ar trebui să fie pregătită să intervină în orice război civil care urmează unei revoluţii inspirate de retorica sa, sau să renunţe să mai îndemne oamenii la revoltă, apreciază autorul comentariului, Ivan Krastev, preşedintele Centrului pentru Strategii Liberale din Sofia şi membru al Institutului pentru Ştiinţe Umane din Viena.

Jurnalista franceză de origine iraniană Delphine Minoui vorbeşte, într-un interviu, despre perioada în care a locuit în Iran, pentru a descoperi mai multe informaţii despre viaţa bunicului ei, mărturisind că frica i-a fost un partener zilnic, iar cuvântul a fost casa sa.Delphine Minoui vorbeşte, despre tinerii iranieni pe care i-a cunoscut în perioada în care a locuit în Teheran, despre care spune că luptau în fiecare zi pentru libertate şi, din acest motiv, provocau sistemul, într-un mod pe care jurnalista franceză – sosită în această ţară pentru a afla mai multe despre originile ei – l-a găsit fascinant. Totodată, Delphine Minoui povesteşte despre frica pe care a simţit-o în perioada în care a stat în Iran, dar şi despre cum a reuşit să scape de teamă după ce a plecat din această ţară.

Barack Obama a sunat-o, din Biroul Oval, pe preşedinta Médecins sans Frontières (MSF) Joanne Liu, pentru „a cere scuze şi a prezenta condoleanţe”, în urma bombardării de către armata americană, a spitalului ONG-ului din Kunduz, şi uciderii a 22 de oameni.MSF a dat asigurări că nu are încredere în ancheta declanşată de Pentagon şi în cele anunţate de către NATO şi armata afgană, pe care le consideră părţi implicate.

Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să trimită trupe în Turcia pentru a-şi apăra aliatul din flancul sudic, a declarat Jens Stoltenberg, la Bruxelles, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele NATO, după ce avioane ruseşti au încălcat spaţiul aerian turc.NATO este pregătită să-şi apere toţi aliaţii, inclusiv Turcia, împotriva oricăror ameninţări”, a declarat Stoltenberg pentru presă înaintea reuniunii miniştrilor Apărării, care urmează să fie dominată de criza din Siria.

SPORT

Decizia UEFA de a permite ca meciul România – Finlanda să se dispute cu spectatori a creat o emulaţie fantastică în rândul suporterilor naţionalei. În aceste condiţii, sunt şanse mari ca recordul de asistenţă pe Naţional Arena să cadă în această seară.53329 de spectatori au asistat în 2012 la România – Olanda, creând o atmosferă fantastică, mai ales în momentul intonării imnurilor. Niciodată noul stadion nu mai văzuse o asemenea afluenţă de spectatori, fie că pe arenă au venit formaţii mari de club din Europa, fie că s-a jucat finala Europa League (52347 fani au asistat la duelul dintre Altetico Madrid şi Bilbao). Recordul a rămas în picioare în ultimii trei ani, doar partida amicală cu Argentina lui Messi, din martie 2014, „ameninţând”: totuşi, organizatorii au anunţat la partida contra „pumelor” 53000 de fani.

Traficul rutier va fi restricţionat, gradual, pe străzile din jurul Arenei Naţionale, înainte şi după meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Finlandei, care va avea loc joi, de la ora 21.45.Astfel, traficul rutier va fi restricţionat, gradual, la nevoie, pe strada Tony Bulandra, cu excepţia autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor RATB, până la terminarea partidei şi la plecarea suporterilor de pe stadion, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

România se poate califica astă-seară la turneul final al Europenelor din 2016 şi ocupă locul 13 în clasamentul mondial după ce a vegetat destulă vreme pe 7, dar aceste performanţe ascund o realitate dezastruoasă. Aparenţele indică o ascensiune a fotbalului românesc: cu o victorie astă-seară, acasă, împotriva Finlandei, ar reveni la o competiţie majoră după opt ani, iar la tragerea la sorţi pentru preliminariile Mondialului din 2018 naţionala a fost inclusă în urna capilor de serie. Selecţionerul Anghel Iordănescu se agită fără să convingă când reclamă că avem de-a face cu o situaţie înşelătoare, de conjunctură, iar realitatea e că nu mai avem valoare.

România are nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri din grupa F, cu Finlanda (acasă) şi Feroe (deplasare) pentru a fi sigură de prezenţa la turneul final. Calificarea poate fi obţinută chiar de azi, dacă noi îi învingem pe nordici, iar Ungaria nu se impune în disputa cu Feroe.
Deşi naţionala nu a mai înscris de 3 meciuri, calificarea la Euro 2016 este din ce în ce mai aproape. După 8 ani de absenţă de la un turneu final, tricolorii au de îndeplinit, cel puţin pe hârtie, doar o formalitate pentru a obţine biletele pentru Franţa.

Atacantul echipei indiene FC Pune City Adrian Mutu a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de încurajare a echipei naţionale, alături de un colaj din două fotografii, în care apar actorul Gerard Butler, în rol de spartan, el şi Cristian Chivu, în tricoul reprezentativei României.Peste cele două fotografii este scris „This is Romania” (n.r. – Aceasta este România), atacantul parafrazând o replică celebră a actorului Gerard Butler din filmul „300”, „This is Sparta”.Atacantul Adrian Mutu a ales să transmită jucătorilor pregătiţi de Anghel Iordănescu un îndemn simplu, „Hai România!”, el apărând în a doua fotografie alături de fostul căpitan al naţionalei Criastian Chivu.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi pentru 90 de zile de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional.Perioada de suspendare a celor trei începe imediat şi se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal, putând fi extinsă cu 45 de zile.Totodată, fostul vicepreşedinte al FIFA Chung Mong-joon a fost suspendat şase ani şi amendat cu 100.000 de franci elveţieni (91.500 de euro), pentru activităţi care au încălcat Codul de Etică al forului, legate de atribuirea organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar).

Bild a aflat salariul pe care îl va avea Klopp la Liverpool şi detalii din contractul tehnicianului german.De la demiterea lui Brendan Rodgers, de duminică, după derby-ul cu Everton, pe buzele tuturor fanilor lui Liverpool a stat numele lui Jurgen Klopp. Neamţul este văzut ca un adevărat salvator, în condiţiile în care în ultimii 10 ani „cormoranii” nu au mai reuşit să câştige nimic notabil.Susrsa citată nu s-a mărginit doar la a prezenta ştirea, ci a „săpat” după detalii care să nu fi cunoscut încă lumina tiparului. Astfel, jurnaliştii nemţi au aflat salariul lui Klopp: unul impresionant, de 10 milioane de euro anual.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), principala favorită a turneului de 500 de puncte de la Beijing, a învins, joi, cu scorul de 6-4, 6-2, în mai puţin de o oră de joc, cuplul Pablo Cuevas/Viktor Troicki (Uruguay/Serbia) şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.În faza următoare, Tecău şi Rojer vor da piept cu învingătorii din meciul Novak Djokovici/Djordje Djokovici (Serbia) – Jack Sock/Vasek Pospisil (Canada/SUA).Calificarea în semifinale este recompensată la China Open cu un premiu total de 41.150 de dolari şi cu 180 de puncte ATP.

Joel Pohjanpalo este copilul teribil al fotbalului finlandez, omul pe care selecţionerul Markku Kanerva se bazează diseară să depăşească apărarea impenetrabilă a României. Naţionala lui Anghel Iordănescu nu a mai primit gol în preliminarii din 11 octombrie 2014, adică de 548 de minute (6 meciuri şi 8 minute), dar atacantul de 21 de ani de la Fortuna Dusseldorf se laudă că ştie ce trebuie să facă în meciul de pe Naţional Arena.

Minaur Baia Mare a disputat meciul cu CSM Focşani (scor 27-23), din etapa a 8-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, fără antrenorul Lars Walther pe banca tehnică. Jocul băimărenilor a fost coordonat de pe margine de „secundul” Petru Pop.Pentru fanii maramureşeni şi pentru lumea handbalului, în general, absenţa antrenorului danez de pe banca tehnică la un meci oficial a surprins. În schimb, clubul a fost înştiinţat de Lars Walther că va pleca de la Minaur.

Serena Williams, liderul mondial din tenis, nu mai pare interesată de carieră în această perioadă, ea îndreptându-şi atenţia către viaţa personală. După ce şi-a luat o pauză din circuitul profesionist până la sfârşitul anului, Serena se pregăteşte de nuntă, conform jurnaliştilor americani. Rapperul Drake, care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu jucătoarea în vârstă de 34 de ani, ar fi cerut-o în căsătorie pe Serena după turneul de la Toronto (Canada), disputat în luna august. Williams a pierdut în faza semifinalelor (6-3, 5-7, 4-6 cu Belinda Bencic), dar cântăreţul canadian a consolat-o cu o surpriză romantică.

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, campion mondial la mai multe versiuni şi categorii, a anunţat că se va retrage din activitatea sportivă după ce va mai disputa un meci, anul viitor.Britanicul Amir Khan sau americanul Terence Crawford ar putea fi ultimul adversar al lui Pacquiao.ntrebat dacă ultimul lui meci ar putea fi o nouă înfruntare cu Floyd Mayweather, filipinezul a răspuns că nu poate spune aşa ceva.În cariera sa, Mayweather, 36 de ani, a obţinut 57 de victorii, şase înfrângeri şi două egaluri.

Mirel Rădoi se simte vânat şi a avut o reacţie extrem de dură la adresa presei, care a asistat la primele cursuri ale tehnicianului la şcoala de antrenori din Republica Moldova.Săptămâna trecută antrenorul Stelei a confirmat demersul de a merge la Chişinău pentru a urma cursurile de tehnician în vederea obţinerii licenţei Pro. Fostul internaţional a explicat faptul că demersul său nu este unul care ar ocoli regulamentele, ci este menit să îi faciliteze acestuia revenirea cu drepturi complete şi în acte în funcţia de antrenor al campioanei.

Transferul lui Coutinho la Barcelona nu pare a mai fi de actualitate, în condiţiile în care calatalanii sunt foarte aproape să îl achiziţioneze pe Nolito, dar Liverpool s-ar putea să îl cedeze pe brazilian la rivala City.Jurgen Klopp nici nu a fost instalat oficial la cârma lui Liverpool, dar presa engleză i-a găsit prima misiune: aceasta nu este să creeze revirimentul „cormoranilor”, ci să îl păstreze pe unul dintre cei mai buni jucători, Philippe Coutinho.

Meci dramatic la Mondialul de rugby, acolo unde echipa Georgiei a învins, miercuri, la Exeter, cu scorul de 17-16 (0-6), reprezentativa Namibiei, într-un meci din cadrul Grupei C a Cupei Mondiale de rugby.Georgienii au marcat din două eseuri, ambele transformate, şi dintr-o lovitură de pedeapsă. Namibia a punctat printr-un eseu transformat şi prin trei lovituri de pedeapsă.

Partida a fost una pe muchie de cuţit. Namibienii au condus cu 6-0 la pauză, în ciuda faptului că adversarii au forţat pe final pătrunderea în terenul de ţintă, în condiţiile în care prima repriză a fost prelungită cu 10 minute, pentru ca atacul să se finalizeze. În partea a doua, Georgia a preluat iniţiativa mult mai clar şi părea că nu va avea probleme să îşi apropie victoria. Totuşi, pe final, opozanţii au revenit cu un eseu transformat şi au fost aproape să puncteze decisiv, pentru o victorie istorică.

Liderul turului Ligii I, Astra Giurgiu, va disputa, la Razgrad, un meci amical cu campioana Bulgariei, Ludogoreţ.Formaţia antrenată de Marius Şumudică va pleca, spre Razgrad, meciul fiind programat vineri, de la ora18.00, pe Ludogoreţ Arena.Campionatele din Europa sunt întrerupte în această săptămână pentru a permite echipelor naţionale să dispute ultimele partide din preliminariile Euro-2016.

Arijan Ademi, mijocaşul echipei Dinamo Zagreb (foto, în duel cu Alexis Sanchez), formaţie la care evolueză şi Alexandru Măţel, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat după meciul cu Arsenal Londra, din Liga Campionilor, a anunţat clubul croat.Conducerea clubului croat s-a declarat surprinsă de rezultatul acestui test, ţinând cont că fotbalistul macedonean a fost controlat de şase ori sezonul trecut, iar toate probele au fost negative.Formaţia Arsenal Londra a fost învinsă, la 16 septembrie, în deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa Dinamo Zagreb, într-un meci contând pentru prima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor, arbitrat de o brigadă din România, condusă de Ovidiu Haţegan.

Serena Williams a anunţat că nu va participa la China Open (4-11 octombrie) şi Turneul Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie), iar decizia ei nu a fost pe placul oficialilor Asociaţiei Tenisului Feminin (WTA). Pauza pe care liderul mondial a luat-o până la finalul sezonului, din cauza lipsei de motivaţie, nu va rămâne nepedepsită. Jurnaliştii italieni de la site-ul Punto de Break susţin că surse din cadrul WTA au dezvăluit faptul că Serena va primi o amendă record în valoare de 150.000 de dolari.

PROGNOZA METEO
8 Octombrie 2015

Valorile termice diurne vor scãdea fațã de ziua anterioarã în toate regiunile, mai semnificativ în cele sudice, astfel cã vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit pentru prima decadã a luni octombrie. În jumãtatea de vest a țãrii, cerul va fi înnorat, va ploua pe arii relativ extinse și izolat se vor cumula peste 15…20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar ploile se vor semnala pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în regiunile sudice și de rãsãrit, dar cu precãdere în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între în general între 1 și 10 grade.

Bucuresti

Valorile termice vor scãdea semnificativ fațã de ziua anterioarã, astfel cã vremea va deveni rece. Cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții de ploaie slabã, trecãtoare, mai ales noaptea. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în cursul zilei, apoi va deveni slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

About Kiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*