Breaking News
loading...

Stiri pe scurt 29 Decembrie 2015

Stiri pe scurt  29 Decembrie  2015

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt  29  Decembrie   din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru data de 29 decembrie. In anul 1919, Parlamentul votează Legile de ratificare a unirii cu România a Transilvaniei, a Bucovinei şi a Basarabiei; este primul Parlament al României reîntregite, reunit la Bucureşti, ales prin vot universal şi cuprinzând reprezentanţi din toate teritoriile locuite majoritar de români.

Elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor „în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor”.Proiectul de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme, stipulează proiectul.

Vremea se răceşte în toată ţara, urmând să se înregistreze maxime preponderent negative în toate regiunile, ninsori în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi intensificări ale vântului în special pe litoral, până în Ajunul Anului Nou.Vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub minus 10 grade, îndeosebi în nordul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special pe litoral, unde viteza la rafală va depăşi 60 – 70 km/h.

Românii au căutat cel mai mult pentru Revelion destinaţii turistice precum Valea Prahovei, Transilvania şi Bucovina, gradul de ocupare a unităţilor de cazare din staţiunile româneşti fiind de aproape 100%.”De Revelion, aproape toate spaţiile de cazare sunt ocupate. Nu prea mai sunt locuri de cazare, ceea ce este un lucru bun. Noi promovăm vacanţele în România, destinaţiile româneşti. Locurile s-au vândut cu mult timp înainte. De exemplu, la anumite hoteluri nu mai sunt locuri din august, iar pentru Crăciun s-a vândut toate pachetele încă din octombrie. Acesta este feedback-ul pe care îl avem de la agenţiile de turism”, a declarat marţi,preşedintele FAPT, Corina Martin.

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.Bogdan Hossu a mai spus că proiectul prevede şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim de consum, de inflaţie şi de parametrii generali, ceea ce permite un mecanism de creştere în perioada următoare.Preşedintele Cartel Alfa a mai spus că documentul transmis de Guvern, spre deosebire de anii anteriori, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar şi nu salariul de încadrare.

Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri pentru Loto 6/49, Joker, Loto 5/40 şi organizează trageri speciale de Anul Nou, în 30 decembrie jucătorii putând participa, cu acelaşi bilet, atât la tragerea principală, cât şi la cea suplimentară.Pentru Tragerile Speciale Loto de Anul Nou, care vor avea loc miercuri 30 decembrie, a fost suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I, tragerea suplimentară, la Loto 6/49 cu 500.000 de lei, la Joker cu 300.000 de lei şi la Loto 5/40 cu 100.000 de lei, a anunţat Loteria Română.Trageri duble vor fi doar pentru jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40, nu şi pentru Noroc, Noroc Plus şi Super Noroc.

Anul 2015 se încheie cu o scenă politică radical schimbată, cu un nou Guvern, apolitic, şi cu principalele partide trecând prin schimbări profunde, de la dispariţia coaliţiei şi a alianţei PSD-UNPR-ALDE, care a condus România din februarie 2014, la un PNL aproape de unificare.Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru că ar fi emis mai multe facturi, fără a avea o bază legală, în baza unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Anchetatorii au stabilit că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare cu Şova.

Omul de afaceri Remus Truică a venit la sediul DNA, pentru a asista la o percheziţie informatică dispusă de procurori în dosarul retrocedărilor ilegale.Procurorii DNA fac în aceste zile percheziţii informatice în dosarul privind retrocedările ilegale în care sunt cercetaţi Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici şi Robert Roşu.Astfel, aceştia sunt chemaţi rând pe rând la sediul DNA central pentru a asista la proceduri.

Cei mai bogaţi 400 de oameni din lume au pierdut 19 miliarde de dolari în 2015, din cauza prăbuşirii preţurilor materiilor prime şi a încetinirii economice din China, evoluţii care au făcut ca indicele Bloomberg al miliardarilor să înregistreze primul declin anual de la debutul din 2012.Magnatul mexican al telecomunicaţiilor, Carlos Slim, a înregistrat cel mai mare declin în indicele miliardarilor, pe fondul unei deprecieri a acţiunilor grupului America Movil cu 25% în 2015.

Compania Naţională Poşta Română a lansat două licitaţii care vizează proiectul integrat de dezvoltare a reţelei de comunicaţii electronice a companiei, cu o valoare totală a contractelor de 77,2 milioane lei (17 mil. euro), urmând ca ofertele să fie deschise pe 8 şi 9 februarie.”Scopul nostru este ca, în 2016, operatorul naţional de servicii poştale să iasă din zona tehnologiilor depăşite, care au creat atât de multe blocaje şi care nu i-au permis să deruleze într-un mod eficient operaţiunile comerciale. Îmi exprim încrederea ca furnizorii interesaţi de acest proiect să dea dovadă de seriozitate şi de corectitudine, pentru a-l putea implementa în cel mai scurt timp”, a declarat într-un comunicat directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu.

Conducerea Camerei Deputaţilor va face, anul viitor, câte o vizită oficială în Caucaz – Asia Centrală, Asia de Sud-Est – Oceania, America de Nord, America Latină, va merge de două ori în Orientul Mijlociu şi Africa şi de cinci ori în Europa, în vreme ce deputaţii au în program peste 450 de reuniuni.Deplasărilor făcute de conducerea Camerei Deputaţilor li se adaugă cele făcute de aleşii din Comisia pentru politică externă care şi-au programat 8 deplasări în Europa, Asia de Sud şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, precum şi America de Nord. Deputaţii din Comisia pentru Afaceri Europene vor face tot 8 vizite oficiale şi nu vor părăsi spaţiul european.

Fostul şef al Poliţiei Buhuşi Mihai Tănasă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi a primit de la un denunţător şapte uşi din lemn pentru a interveni pe lângă un executor judecătoresc, Sentinţa nu este definitivă.Totodată, magistraţii au dispus confiscarea de la ofiţerul de poliţie a sumei de 9.550 de lei, reprezentând contravaloarea a şapte uşi şi a altor bunuri.

Zece persoane, printre care membri ai clanului Duduianu, au fost reţinute, pentru furturi din tiruri şi autoturisme, în urma percheziţiilor din Bucureşti şi alte patru judeţe.Anchetatorii au reţinut zece bărbaţi pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni, furt calificat, tâlhărie calificată şi dare de mită, mai arată sursa citată. Suspecţii vor fi duşi, în faţa magistraţilor cu propuneri legale corespunzătoare.

Poliţiştii din Ilfov şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Argeş şi Prahova, fiind vizaţi zece bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani care, în perioada septembrie- decembrie, ar fi comis mai multe furturi de bunuri, transportate cu autotrenuri, pe rutele naţionale, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.

„Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, produs şi difuzat de televiziunea HBO, ocupă prima poziţie în topul celor mai piratate seriale TV, pentru al patrulea an consecutiv.Potrivit unui clasament întocmit de site-ul TorrentFreak, sezonul al cincilea al serialului a fost descărcat ilegal de 14,4 milioane de ori. Cele mai multe descărcări online ilegale au avut loc în prima săptămână de la premiera sezonului al cincilea în Statele Unite ale Americii.Cel de-al cincilea sezon al celebrului serial produs de HBO a fost difuzat simultan, în SUA şi în întreaga lume, de către HBO. Pentru prima dată, „Urzeala tronurilor” a avut premiera în peste 170 de ţări şi teritorii din toată lumea, în acelaşi timp cu difuzarea sa, pe HBO, în Statele Unite.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti votează, mai multe proiecte de reamenajare a zonei centrale a oraşului, care vizează Bulevardul Unirii, Piaţa Cantacuzino, Piaţa Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului sau Piaţa de flori, precum şi reconstrucţia Podului Mihai Vodă, demolat în 1977. Proiectele prevăd, de asemenea, construirea de parcări subterane cu peste 3.000 de locuri.Primarul general interimar, Răzvan Sava, a convocat pentru marţi şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe ordinea de zi fiind şapte proiecte de hotărâre, şase dintre ele vizând transformări importante în zona centrală a Capitalei, respectiv reamenajări de parcuri (Parcul Izvor, zona din jurul Sălii Palatului), reconstrucţia Podului Mihai Vodă, în zona Izvor, care a fost demolat în 1977, desfiinţarea parcărilor supraterane şi construirea unor parcări subterane, reamenajarea Podului Calicilor, precum şi înlocuirea arborilor îmbătrâniţi.

Tabloul „The Chapel of Our Lady of Grace at Honfleur”, al pictorului francez Claude Monet, a devenit cea mai scumpă pictură vândută la o licitaţie în China, după ce a fost adjudecată, duminică, la preţul de 20,7 milioane de yuani (3 milioane de euro).Un număr total de 12 lucrări au fost vândute, pentru o sumă totală de 52,8 milioane de yuani (7,4 milioane de euro), la prima licitaţie dedicată unor artişti occidentali şi organizată în China de Xiling Yinshe Auction Co.

Rockerul Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, a murit , la vârsta de 70 de ani, din cauza unui „cancer extrem de agresiv”.Lemmy, al cărui nume real este Ian Fraser Kilmister, suferea şi de diabet de tipul 2 şi de aritmie cardiacă, o afecţiune cauzată de numeroşii ani în care rockerul britanic a abuzat de alcool şi de droguri. Din cauza acestei boli, rockerul Lemmy a acceptat, la recomandarea medicilor, să îşi pună un stimulator cardiac, în noiembrie 2013.În urmă cu trei zile, solistul trupei britanice Motörhead a fost diagnosticat cu cancer.

2015 a fost un an de aur pentru explorarea Universului datorită misiunilor NASA şi ESA, care au fost planificate cu decenii în urmă. NASA anunţă că a găsit semne care indică prezenţa apei pe planeta Marte.NASA a anunţat că au fost descoperite dovezi spectrale ale prezenţei sărurilor hidratate pe Marte, precizând însă că nu au fost găsite probe directe ale prezenţei apei în stare lichidă pe planeta roşie. Savanţii americani sunt de părere că acele fâşii de sare hidratată – care au o culoare întunecată – ce apar pe scoarţa planetei Marte sunt în mod direct asociate cu fluxurile de apă care curg în mod periodic pe planeta roşie.

Cea mai mare gară subterană din Asia şi a doua ca mărime din lume va fi inaugurată miercuri în oraşul chinez Shenzhen, unde săptămâna trecută a avut loc o alunecare de teren masivă în urma căreia zeci de persoane sunt dispărute.Potrivit agenţiei de presă China Nouă, gara subterană Futian, construită în centrul oraşului Shenzhen, va avea suprafaţa de 147.000 de metri pătraţi, echivalentul a 21 de terenuri de fotbal.Gara subterană va avea trei niveluri, cu săli de aşteptare de câte 1.200 de locuri, astfel că peste 3.500 de pasageri vor putea aştepta lejer trenurile.

Premierul muntenegrean, Milo Djukanovici, a cerut luni votul de încredere al Parlamentului, după câteva săptămâni de proteste faţă de decizia sa de a înainta pe calea aderării la NATO.În ultimele luni, opoziţia a cerut demisia lui Djukanovici, iar forţele de ordine din capitală au fost implicate în confruntări cu mii de protestatari care cereau organizarea de alegeri.Dacă premierul nu obţine sprijinul Parlamentului la votul prevăzut pentru începutul lui 2016, va trebui să convoace alegeri legislative şi va rămâne premier interimar până la formarea unui nou Guvern.

Iranul a transferat stocurile de uraniu purificat în Rusia, respectând un termen-limită stabilit în cadrul acordului nuclear cu marile puteri.Oficialul rus a solicitat să păstreze anonimatul.Transferul uraniului îmbogăţit iranian în Rusia are rolul de a reduce şansele regimului islamist de la Teheran de a fabrica armament nuclear.Conform acordului semnat de cu marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Rusia, Franţa, M.Britanie, China şi Germania), Iranul trebuia să transfere până la sfârşitul acestui an toate stocurile de uraniu purificat, cu excepţia de 300 de kilograme.

Premierul irakian, Haidar al Abadi, a declarat în cadrul unui discurs televizat că gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak în 2016, după ce a fost înlăturată din oraşul Ramadi.”2016 va fi anul marii victorii finale, sfârşitul prezenţei Daech (Statul Islamic-n.r.) în Irak”, a afirmat luni premierul irakian, salutând eliberarea oraşului Ramadi.”Vom trece la eliberarea Mosulului şi aceasta va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech”, a adăugat el, referindu-se la cel mai mare oraş aflat sub controlul organizaţiei teroriste, situat în nordul Irakului.

Două persoane suspectate că plănuiau să comită atentate la Bruxelles de Revelion au fost arestate de autorităţile belgiene, în urma unei operaţiuni antiteroriste.Mai multe percheziţii şi arestări au avut loc duminică şi luni la Bruxelles, în Brabant şi în regiunea Liege, la cererea unui judecător de instrucţie din capitala Belgiei, specializat pe probleme de terorism.În total, şase persoane au fost reţinute în cadrul anchetei, dar numai doi suspecţi au fost în final plasaţi sub mandate de arestare, celelalte patru persoane fiind eliberate după audieri.Cei doi indivizi arestaţi sunt inculpaţi pentru apartenenţă la o grupare teroristă şi ameninţare cu atentate. Unul dintre ei este bănuit că era atât liderul unei celule teroriste, cât şi recrutor.

Relaţiile NATO – Rusia au continuat să se deterioreze în cursul anului 2015, tensiunile atingând cote maxime după doborârea unui bombardier rus de către Turcia, pe fondul disensiunilor generate de conflictele din Ucraina, din Siria, de sistemul antibalistic din România şi de extinderea Alianţei.În pofida progreselor înregistrate prin aplicarea Acordului Minsk II, semnat în februarie, Occidentul continuă să acuze Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 şi soldat până acum cu circa 9.000 de morţi.

SPORT

George Copos a scris 5 cărţi în anul petrecut în spatele gratiilor, dar nu este liderul clasamentului scriitorilor din penitenciare. Dinel Staicu are 7 lucrări, Ioan Niculae e egalul lui Copos, dar pregăteşte noi apariţii editoriale, Gică Popescu s-a oprit la patru în momentul eliberării, la fel şi George Becali, iar Ioan Becali a scris două. Până şi Cristian Borcea, cel care acum 15 ani era întrebat de Cornel Dinu de ce nu are bibliotecă în casă, s-a apucat de ştiinţă. În total, conform datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 157 de volume redactate din închisoare au văzut lumina tiparului între iunie 2014 şi iunie 2015. ProSport a intrat în posesia manuscriselor a două noi lucrări ştiinţifice, elaborate în celulele de la Jilava după acest interval. Autorul se numeşte Mihai Stoica, iar editura care s-a angajat să le tipărească a fost finanţată ani buni de Ministerul Culturii, din bani publici.

Târziu în noapte Steaua a anunţat achiziţia a doi jucători. Printr-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a clubului, Steaua anunţă că a ajuns la un acord cu Mihai Pintilii şi Alexandru Bourceanu.Cei doi foşti căpitani ai formaţiei roş-albastre revin astfel sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf, fotbaliştii urmând a se prezenta la reunirea lotului echipei programată pe 8 ianuarie.Pintilii a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Steaua, în timp ce Bourceanu a semnat un angajament valabil pe un sezon.

Decizia Guvernului Cioloş de a le premia pe fetele din naţionala de handbal, locul 3 la Mondialul din Danemarca, prin hotărâre guvernamentală, a aprins spiritele în sportul românesc. Pe scurt, componentele reprezentativei lui Tomas Ryde, printr-o măsură specială, au primit 60.000 de lei fiecare, sumă ce se adaugă celor 12.800 de lei (pot fi dublaţi) cuveniţi prin lege posesorilor de medalii de bronz la CM.

Hotărârea le-a lăsat un gust sălciu celorlalţi medaliaţi la Mondiale din acest an, iar Marian Drăgulescu (35 de ani) s-a transformat în vârful de sabie al grupului. Gimnastul de la CSA Steaua susţine că va protesta în faţa Guvernului îmbrăcat în costumul de gimnast şi cu toate medaliile la gât şi consideră că tratamentul în mod diferit al performerilor face doar rău sportului. Aceeaşi idee s-a desprins şi din discursul medaliaţilor cu care ProSport a vorbit în timpul zile de ieri, declaraţii pe care le-aţi putut citi în cursul acestei dimineţi.

Cu mai puţin de o săptămână înaintea primului turneu din 2016, Brisbane (4-10 ianuarie), Simona Halep a intrat în focul pregătirilor la faţa locului. Sportiva a ajuns luni în Australia, tehnicianul Darren Cahill aşteptând-o entuziasmat la primul antrenament.Simona a păşit împreună cu australianul în vârstă de 50 de ani pe centralul turneului de categorie Premier, acolo unde s-au fotografiat arătând semnul victoriei. Cahill, care înaintea Sărbătorilor a antrenat-o pe Halep şi în România, i-a transmis elevei sale un mesaj de bun venit în ţara sa natală: „Încă zâmbeşte după 27 de ore de călătorie. Bine ai venit la Brisbane, Simona”.

Ivo Pinto, un fost jucător important al CFR-ului, va juca în Premier League din 2016. Fundaşul dreapta în vârstă de 25 de ani a fost cedat de Dinamo Zagreb la Norwich.Presa din Anglia notează că oferta celor de la Norwich, în valoare de 3 milioane de euro, a fost acceptată de clubul croat, iar Pinto va efectua vizita medicală în cursul zilei de astăzi. Versiunea în limba croată a site-ului goal.com informează că tranzacţia se ridică la valoarea de 4 milioane de euro, în această sumă fiind incluse şi o serie de bonusuri. Pentru a obţine semnătura lui Ivo Pinto, Norwich s-a duelat cu VfB Stuttgart şi Anderlecht.

Deşi a fost lansat în fotbalul mare de Dinamo, Ianis Zicu speră să-şi poată încheia cariera la Rapid. Ajuns la 32 de ani, Zicu a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei sale la trupa din Giuleşti, în sezonul 2006-2007, stagiune la finele căreia a câştigat o Cupă a României.”Am avut o perioadă grea de doi ani de zile, am avut şi o depresie vizavi de accidentare, dar după ce am plecat de acolo, am început să gândesc normal şi să nu mai fiu supărat pe nişte lucruri care ţin de câţiva oameni de acolo.

Eva Carneiro ar putea reveni la Chelsea. Italienii de la Gazzetta dello Sport scriu că medicul în vârstă de 42 de ani s-ar putea întoarce pe Stamford Brigde după ce Jose Mourinho a fost îndepărtat de la club.Jurnaliştii din peninsulă notează că printr-o eventuală revenire a lui Carneiro, clubul londonez şi-ar cere scuze public faţă de aceasta şi implicit ar scăpa de plata unei sume considerabile, sumă cerută de Carneiro drept despăgubire morală. În disputa cu Chelsea, Eva Carneiro are susţinere totală din partea Federaţiei Engleze de Fotbal, din partea FIFA, dar şi din partea unor organizaţii ce apără drepturile femeilor. Astfel, Chelsea nu ar putea avea câştig de cauză într-un proces civil, iar imaginea clubului ar fi pătată. „Albaştrii” şi-au arătat disponibilitatea de a o reprimi, acum totul depinde de Eva Carneiro.

Situaţie incredibilă la Barcelona. Clubul catalan a decis să dea afară un tânăr jucător la doar câteva ore după ce semnaseră înţelegerea.Sergi Guardiola, un mijlocaş în vârstă de 24 de ani, a fost achiziţionat de la Barcelona, jucătorul urmând a evolua la echipa secundă a clubului. Contractul dintre cele două părţi a fost semnat în cursul zilei de luni, dar în seara aceleaşi zile Barcelona a demarat procedurile pentru a anula înţlegerea.Motivul pentru care s-a ajuns într-o asemenea situaţia nu ţine de Barcelona. Pe contul de Twitter al jucătorului s-au descoperit o serie de postări în care acesta jignea clubul FC Barcelona, precum şi provincia Catalunya. Oficialii grupării blau-grana nu au stat prea mult pe gânduri şi imediat au început tratativele pentru rezilierea contractului.

Costel Pantilimon a fost pentru prima dată rezervă în acest sezon de Premier League în meciul cu Manchester City din etapa trecută. Mannone, înlocuitorul său, a primit patru goluri, dar Sam Allardyce nu consideră că a luat o decizie greşită.Pentru partida din această etapă contra lui Liverpool, Allardyce spune că încă nu s-a decis dacă va începe cu Pantilimon sau Mannone. Tehnicianul lui Sunderland l-a dat exemplu pe Butland, goalkeeper-ul lui Stoke, spunând că uneori portarul poate deveni eroul unui meci chiar dacă nu el este cel care înscrie goluri.

Şahtior Doneţk este o afacere profitabilă, iar patronul ei, magnatul Rinat Ahmetov, caută noi metode prin care să o dezvolte. Recent, acesta a luat decizia de a investi serios într-o colaborare cu clubul scoţian Dundee United, colaborare care ar face din Dundee un furnizor de fotbalişti pentru echipa antrenată de Mircea Lucescu. Practic, scoţienii ar fi un ”feeder club” pentru ucraineni, iar următorul pas ar fi cumpărarea lui Dundee de către Ahmetov.

Portarul ceh al echipei Arsenal Londra, Petr Cech, a devenit, luni, jucătorul cu cele mai multe meciuri fără gol primit din istoria Premier League.Cech a ajuns la 170 de meciuri fără gol primit în Premier League, devansându-l pe fostul internaţional englez David James (169 de partide fără gol primit). Internaţionalul ceh a stabilit acest record în partida câştigată, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Bournemouth.Petr Cech, în vârstă de 33 de ani, a ajuns în Premier League în 2004 fiind transferat de Chelsea Londra de la Rennes. După 11 sezoaane la Chelsea, Cech s-a transferat la începutul acestui sezon la Arsenal Londra.

ProSport vă prezintă o retrospectivă a primei părţi a sezonului la capitolul antrenori principali. Au activat pe cele 14 bănci un total de 30 antrenori principali.Numărul total al înlocuirilor s-a ridicat la 15, iar un număr de 6 echipe nu au purces la vreo schimbare, Astra, Dinamo, CSMS Iaşi, Pandurii, CSU Craiova şi Viitorul. La FC Voluntari a fost cele mai multe, 3, iar la CSU Craiova a existat o conducere tehnică bicefală până în etapa a 9-a, când Sorin Cîrţu a hotărât să demisioneze.

La Viitorul, conducătorul tehnic este chiar proprietarul clubului. Au debutat ca antrenori principali în Liga I 4 tehnicieni: Eusebio Tudor, Carol Fekete, Mugurel Cornăţeanu, Nicolae Dică, dintre aceştia ultimii trei având postura de interimari. Au activat 3 tehnicieni străini: Nicolo Napoli, Cristiano Bergodi (ambii Italia) şi „Toni” Conceição (Portugalia). Nu au existat antrenori care să se afle pe băncile a două echipe de LI. Cel mai vârstnic este Mircea Rădulescu (n. 31.08.1941), iar cel mai tânăr, Mirel Rădoi (n. 22.03.1981).

ASA Târgu Mureş: Vasile Miriuţă (et. 1-11) / Cristiano Bergodi (et. 12-22) / Carol Fekete (et. 23)
Astra: Marius Şumudică (et. 1-23)
FC Botoşani: Leo Grozavu (et. 1-10) / Mugurel Cornăţeanu (et. 11-12) / Cristian Pustai (et. 13-23)
CFR Cluj: Francisc Dican (et. 1-21) / „Toni” Conceição (et. 22-23)
Concordia: Marius Baciu (et. 1-9) / Cornel Ţălnar (et. 10-18) / Adrian Falub (et. 19-23)
Dinamo: Mircea Rednic (et. 1-23)
CSMS Iaşi: Nicolo Napoli (et. 1-23)
Pandurii: Edward Iordănescu (et. 1-23)
Petrolul: Tibor Selymes (et. 1-8) / Eusebio Tudor (et. 9-15) / Mihai Stoichiţă (et. 16-23)
ACS Poli: Dan Alexa (et. 1-8) / Florin Marin (et. 9-23)
Steaua: Mirel Rădoi (et. 1-19) / Nicolae Dică (et. 20) / Laurenţiu Reghecampf (et. 21-23)
CSU Craiova: Sorin Cîrţu (et. 1-9) şi Emil Săndoi (et. 1-23)
Viitorul: Gheorghe Hagi (et. 1-23)
FC Voluntari: Bogdan Vintilă (et. 1-6) / Flavius Stoican (et. 7-11) / Mircea Rădulescu (et. 12-13) / Gheorghe Mulţescu (et. 14-23)

Echipa ASA Târgu Mureş va efectua între 18 ianuarie 2016 şi 4 februarie 2016 un cantonament în Antalya (Turcia).Reunirea echipei în vederea începerii pregătirii de iarnă este programată la 9 ianuarie 2016.În prima parte, antrenamentele se vor derula la Târgu-Mureş, la Academia de Sport, urmând ca apoi ASA să efectueze un cantonament în Antalya, în cadrul căruia vor fi perfectate cinci jocuri amicale, programul complet al partidelor urmând să fie pus la punct şi anunţat în perioada următoare.Campionatul Ligii I se va relua la 12 februarie 2016, cu meciurile din etapa a XXIV-a.

Manchester United şi Chelsea au remizat, scor 0-0, în derby-ul etapei a 19-a din Premier League, iar „diavolii” au stabilit un record negativ: de 25 de ani nu s-a mai întâmplat ca United să nu obţină nicio victorie în 8 partide consecutive.Chiar şi în aceste condiţii, Louis van Gaal a anunţat la conferinţa de presă de după meciul cu Chelsea că nu se gândeşte să plece de pe „Old Trafford”. Dacă fanii îl contestă, jucătorii sunt de partea lui susţine antrenorul olandez.

Petre Grigoraş va pregăti formaţia rămasă fără tehnician după plecarea lui Cristiano Bergodi.Tehnicianul de 51 de ani este al şaptelea antrenor pe care ASA îl numeşte, în ultimele două sezoane.Perioada în care ASA Târgu Mureş a stat fără antrenor s-a încheiat. După ce Cristiano Bergodi a plecat, chiar înaintea ultimei etape, antrenorul cu portarii Fekete Carol şi Gabi Mureşan s-au ocupat de pregătirea echipei la meciul cu Petrolul. Mureşenii au purtat negocieri cu mai mulţi antrenori, printre care şi Liviu Ciubotariu. Acesta nu şi-a reziliat încă angajamentul cu saudiţii de la Al Faisaly, iar oficialii ASA-ului n-au mai aşteptat şi l-au numit pe Grigoraş în funcţia de antrenor principal.

PROGNOZA METEO
29 Decembrie 2015

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va fi semnificativă,ziua, în regiunile extracarpatice, iar noaptea, la nivelul întregii țări.Se vor înregistra temperaturi în jurul celor specifice perioadei, cu maxime între 1 și 7 grade și minime între -9 și -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.Temporar, cerul va fi noros și vor cădea precipitații în general slabe. În cursul zilei va ninge în zona Carpaților Orientali și Meridionali, local în Moldova.In regiunile sudice, sud-vestice și centrale, pe arii restrânse vor fi precipitații mixte.Noaptea, precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala în Oltenia, Banat și vestul Munteniei și cu totul izolat în rest. Izolat se va forma polei.Începând de marţi, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub -9 grade, îndeosebi în nordul şi centrul ţării.

Bucuresti

Vremea se va răci accentuat, astfel că valorile de temperatură vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.Cerul va fi mai mult noros și, cu precădere în partea a doua a zilei, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări temporare.Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade.

About Kiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*