Breaking News
loading...

Stiri pe scurt 15 Aprilie 2015

Stiri pe scurt 15 Aprilie 2015

Radio Click Romania va ofera cele mai noi si cele mai importante Stiri pe scurt 15 Aprilie 2015 din Romania si nu numai, ramaneti aproape.

Semnificaţii istorice pentru 15 aprilie.In anul 2008 a încetat din viaţă Dan Grigorescu, istoric literar, eseist, critic literar, traducător, profesor de literatură comparată, critic de artă şi istoric al artei, membru al Academiei Române din 2004 (n. 13 mai 1931).

Românii au cumpărat de Paşte aproximativ 3,5 milioane de miei, faţă de 2,5-3 milioane anul trecut.Potrivit datelor furnizate de membrii ARC, perioada premergătoare sărbătorilor pascale a fost marcată de o creştere semnificativă a vânzărilor şi a consumului de carne şi preparate de sezon din carne.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi vicepreşedintele Alin Aivănoaei sunt vizaţi în dosarul în care DNA face percheziţii, faptele cercetate fiind legate de nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului, spun surse judiciare.

Cel mai bine plătit drumar român rămâne Dorinel Umbrărescu, UMB Spedition, care a încasat anul trecut 583 milioane de lei Altădată constructori de top, Romstrade şi Tehnologica Radion au dispărut de pe lista celor mai bine plătiţi drumari Italienii de la Astaldi şi austriecii de la Strabag fac jocurile din ce în ce mai mult.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu îl acuză pe Victor Ponta că a ”strecurat” în noul Cod Fiscal transmis Parlamentului o prevedere potrivit căreia agenţii economici de bună credinţă trebuie să se transforme în investigatori fiscali pentru a evita sancţiuni din partea organelor fiscale ale ANAF-ului.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,8%, respectiv cu 14,7%.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European urmează să discute, cererea DNA de ridicare a imunităţii europarlamentarului Dan Nica, după care JURI va întocmi un proiect de raport ce va fi trimis plenului PE, unde va fi supusă la vot ridicarea imunităţii fostului ministru.

Nokia a ajuns la un acord pentru preluarea Alcatel-Lucent, companie evaluată la 15,6 miliarde de euro, în cea mai mare tranzacţie din industria echipamentelor de telecomunicaţii din 1999 până în prezent, noua entitate urmând să concureze cu Ericsson şi Huawei pentru poziţia de lider al pieţei.

Răducu Mazăre, fiul primarului suspendat al Constanţei, Radu Mazăre, care miercuri dimineaţă şi-a vizitat tatăl în Arestul Poliţiei Capitelei, a povestit, la ieşire, că acestuia îi lipsesc soarele şi sportul, precizând că împarte celula cu alte şase persoane.

Conferinţa de Risc de Ţară Coface, devenită un eveniment de tradiţie şi de referinţă pentru comunitatea de business din România, îl va avea ca invitat special pe renumitul economist Prof. Otmar ISSING, specializat în politica monetară, una dintre personalităţile cele mai influente din cadrul Băncii Centrale Europene. Până pe 15 aprilie biletele de participare pot fi achiziţionate la preţ de Early Booking, cu 15% discount din preţul întreg.

Field Agent, aplicaţia care te plăteşte, îşi extinde operaţiunile şi în Romania, începând din luna aprilie, după SUA şi alte ţări vestice, orice deţinător de smartphone putând să îşi descarce aplicaţia şi cu un card bancar poate primi şi bani ca utilizator.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat anul trecut licitaţii în valoare estimată de 846,3 milioane de euro, în creştere cu 47% faţă de 2013, în contextul în care numărul contestaţiilor înregistrate s-a diminuat cu aproape 35%.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de marţi, alţi patru cetăţeni români şi doi membri de familie au fost evacuaţi din Yemen, până în prezent numărul persoanelor evacuate şi repatriate din această ţară fiind de 39 de români şi şase membri de familie.

Preţul ouălor a scăzut la ferme cu circa 20% în perioada 1 martie – 10 aprilie, de la 0,3 lei la 0,24 lei, dar reducerile nu se regăsesc şi în magazine, care nu vor să piardă din profituri.”În fiecare an, ouăle se ieftinesc din luna martie, când încep să ouă şi găinile ţăranilor şi creşte oferta pe piaţă”.

Comisia Europeană va acuza Google în mod formal pentru că abuzează de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţa motoarelor de căutare din Europa, gigantul american riscând o amendă de până la 6 miliarde de euro şi obligativitatea de a-şi modifica modelul de business.

Grecia a infirmat marţi o serie de informaţii apărute în presa internaţională privind lansarea procedurii de default în situaţia în care nu va ajunge la o înţelegere cu creditorii externi pentru plata datoriilor.

Aproximativ 350 de militari americani şi 11 avioane A-10, precum şi 300 de militari români şi patru avioane MiG 21-LanceR participă, în perioada martie – iulie, la exerciţiul româno-american “Dacian Thunder 2015”, care are loc la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, judeţul Cluj.

O magazie cu piese de schimb care aparţinea exploatării miniere Petrila a ars într-un incendiu, angajaţii solicitând intervenţia pompierilor pentru ca focul să nu se extindă şi la alte construcţii din apropiere.

Cadavrul unei femei de 40-45 de ani a fost descoperit, marţi seară, de un grup de turişti în Peştera Vacii din Munţii Şureanu, judeţul Hunedoara, iar poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul.

Actorul Daniel Craig, care avea un „permis pentru crimă”, în calitate de agent secret în filmele din seria „James Bond”, a primit, marţi, un „permis pentru salvare” din partea ONU care a acordat starului britanic primul titlu de ambasador global pentru eliminarea minelor şi explozibililor de război.

Un iPad care a aparţinut papei Francisc a fost vândut cu 30.500 de dolari la o licitaţie organizată în Uruguay, iar întreaga sumă va fi donată unei şcoli pentru copiii săraci din această ţară, au anunţat organizatorii.

Formaţia americană Machine Head va susţine concertul „An Evening With Machine Head” pe 23 septembrie, la Arenele Romane din Bucureşti.Concertul face parte din turneul mondial susţinut de grup pentru promovarea albumului „Bloodstone & Diamonds”, lansat în 2014. Show-ul se anunţă a fi unul deosebit, deoarece va dura două ore şi jumătate şi va prezenta publicului un setlist vast, cu care fanii nu vor mai avea ocazia să se întâlnească.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat o dispoziţie prin care Ungaria se angajează să se alăture coaliţiei internaţionale anti-SI (Stat Islamic) cu un contingent de aproximativ 150 de militari.Dispoziţia care prevede implicarea Ungariei în operaţiunile împotriva grupării extremiste sunnite Stat Islamic a fost adoptată cu 137 de voturi pentru şi 57 împotrivă.

Un tânăr a fost arestat în Florida în legătură cu incidentul armat comis luni în campusul Colegiului universitar Wayne din statul american North Carolina (sud-est) şi soldat cu moartea unei persoane.

Egiptul a anunţat că a discutat cu Arabia Saudită pe tema desfăşurării „unor manevre militare de amploare” pe teritoriul saudit împreună cu alte ţări din Golf.Cei doi lideri au remarcat de asemenea progresele înregistrate de coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită împotriva rebelilor huthi din Yemen.

Vicepeşedintele american Joe Biden afirmă că nu este „pregătit” să decidă dacă va candida sau nu în alegerile prezidenţiale americane din 2016, apreciind că are „suficient timp” în acest sens.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi într-un atac comis în interiorul unui complex guvernamental din capitala somaleză Mogadishu de către membri ai grupării islamiste al-Shabaab, după ce au detonat o maşină-capcană în faţa clădirii.

Preşedintele Barack Obama a anunţat marţi, în urma întâlnirii cu premierul Haidar al-Abadi, pe care l-a primit la Casa Albă, că Statele Unite acordă Irakului un ajutor umanitar în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Cuba salută decizia preşedintelui Barack Obama de a scoate insula comunistă de pe lista Washingtonului cu state care sponsorizează terorismul.

Kievul va începe negocierile cu autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk doar după desfăşurarea unor noi alegeri în cele două regiuni separatiste din estul ţării.

Până la 400 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în largul coastelor Libiei, duminică.Paza de Coastă italiană a anunţat anterior că a reuşit să salveze 144 de persoane, după răsturnarea ambarcaţiunii, şi că a recuperat nouă cadavre.

Congresul american urmează să-şi spună cuvântul în legătură cu un eventual acord cu Iranul în dosarul nuclear, în urma unei înţelegeri pe această temă la care Executivul a ajuns cu Casa Alba.

SPORT

Patru dintre titularii trupei de vedete cu care FC Barcelona câştiga Supercupa Spaniei în 1996 se înfruntă miercuri, ca antrenori, în „sferturile“ Ligii Campionilor. În acest timp, românul Gică Popescu aşteaptă după gratii să-şi ispăşească pedeapsa de 3 ani, o lună şi 10 zile primită în 2014 pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Performanţa nu înseamnă doar medalii, lacrimi de fericire la urcarea pe podium sau momente în care o sală întreagă te aplaudă. De multe ori, performanţa înseamnă accidentări, lupta cu sine pentru a-ţi depăşi temerile, puterea de a te ridica şi de a o lua de fiecare dată de la capăt, mai puternic.Gimnastica este sportul în care o pauză de câteva zile îţi poate da toate reperele peste cap, te poate face să eziţi la elemente pe care le făceai şi cu ochii închişi.

Fiecare gimnastă poartă cu sine cicatricile unor accidentări, ale unor cumpene care le-au marcat momente importante ale carierei. Campania „#suntemcuvoi”, iniţiată de OMV Petrom, sponsorul principal al lotului feminin de gimnastică prezintă în imagini, povestea neştiută a Dianei Robocop Bulimar şi drumul dureros pe care l-a parcurs pentru a ajunge la Campionatul European de la Montpellier.

La sărituri, cel mai bun punctaj l-a obţinut britanica Downie, cu o medie de 14,549. Pentru prima săritură a obţinut 14,933 (dificultate 5.8) şi pentru a doua 14,166 (dificultate 5.2). Ea este urmată de rusoaica Afanaseva cu o medie de 14,533, 14,800 (5.8) şi 14,266 (5.6)

Un alt aparat la care România va lupta pentru prezenţa pe podium este bârna. Până acum, cea mai mare notă a fost obţinută de britanica Downie, 13,891 cu dificultate 5.5. Ea e urmată de conaţionala ei, Tinkler, cu 12.822, dificultate 5.4. Cea mai aplaudată evoluţie la bârnă, în special pentru urcarea pe aparat, a fost a letonei Dubova, care a fost notată cu 12,200 (dificultate 4.5)

Până acum, cea mai mare notă la sol a fost obţinută de rusoaica Ksenia Afanaseva ce a obţinut 14,266, la o dificultate de 6.1. Ea a obţinut de altfel singura notă de peste 14.000 la sol, fiind urmată de italianca Ferlito cu 13,400 (5.3 dificultate).

Astăzi le vom urmări împreună pe Diana Bulimar, Laura Jurcă, Andreea Munteanu şi Andreea Iridon în evoluţiile ce le pot duce în finalale pe aparate. Deşi primele reprezentante ale României vor intra în concurs la ora 15:30, calificările vor începe la ora 11:30, cu prima subdiviziune.

Tabloidul Bild a anunţat că Jurgen Klopp, antrenorul Borussiei Dortmund, va pleca de pe Westfalenstadion la finalul acestui sezon, după şapte sezoane petrecute la vicecampioana Germaniei.

Nicuşor Craiu este una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. Şcolit în Vest, părinţii săi mutându-se în Spania de când acesta era mic, puştiul de 16 ani al lui Real Madrid este considerat de toţi specialiştii un viitor star al „galacticilor”.

Campionatul Mondial de snooker se va desfăşura în perioada18 aprilie – 4 mai, având un tablou principal cu 32 de poziţii, format din 16 capi de serie care au asigurată prezenţa automată, graţie locului din clasamentul mondial, şi 16 jucători calificaţi, la capătul a trei tururi, pentru cel mai important turneu al calendarului competiţional.

Turneul este deschis sâmbătă, 18 aprilie, la ora 10:00, ora locală (12:00, ora României) de campionul ediţiei precedente, Mark Selby, cel care, din postura de favorit principal, va încerca să devină primul jucător din istorie care îşi apără primul titlu câştigat la Crucible.300.000 de lire sterline este premiul în bani decernat campionului mondial la snooker, acelaşi ca şi în 2014.

Atletico – Real (0-0, în turul sferturilor Ligii) nu a fost un meci spectaculos, ci încrâncenat, cu multe dueluri dure, la limita regulamentului. Mario Mandzukic, vârful lui Simeone, a fost implicat în majoritatea, de două ori în rol de victimă: în minutul 64, croatul pare să fi fost muşcat de fundaşul lui Ancelotti, Daniel Carvajal.

Veşti excelente pentru Steaua FCSB şi Constantin Gâlcă. După meciul cu Oţelul de pe teren propriu – care, pe hârtie pare o formalitate având în vedere parcursul catastrofal al gălăţenilor -, staff-ul tehnic al campioanei îi va avea la dispoziţie pe toţi jucătorii importanţi. Tănase a efectuat miercuri dimineaţă un RMN, iar verdicul medicilor e excelent: mijlocaşul are doar întindere.

La o săptămână distanţă după ce au închis sezonul regulat din Liga Naţională de handbal, Potaissa Turda şi HC Odorhei se reîntâlnesc în play-off, miercuri de la ora 18:00. Cele două echipe au avut ocazia să se evite, însă ambele au „tras” în ultimul meci pentru o confruntare în primul tur: HC Odorhei şi-a dorit foarte mult locul 1 în clasamentul pe puncte, în timp ce Turda a urmărit adversarul cel mai obosit.

HC Odorhei a câştigat în ultima etapă a Ligii Naţionale cu 32-24 pe tererul echipei Potaissa Turda, rezultat care indică în mod clar cine este favorita acestei dispute din play-off. Diferenţa de 8 goluri a venit însă pe fondul unul cumul de factori.

Relaţia dintre Simona Halep şi Costa Sponte este aproape să se oficializeze. Chiar dacă cei doi au fost extrem de discreţi în ceea ce priveşte viaţa lor privată, există semnale importante că în viitor relaţia se va transforma într-un mariaj.Campioana noastră va avea aşadar un soţ conform tradiţiei machidonilor, şi, chiar dacă se ştiu foarte puţine amănunte despre el, un lucru e cert: are o avere mai mare decât Simona, care a câştigat deja doar din tenis aproape 9 milioane de dolari.

PROGNOZA METEO
  15 Aprilie 2015

Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile nordice, nord-estice și la munte, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va prezenta intensificãri locale în cursul zilei, apoi va diminua treptat în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade. Spre dimineațã, izolat, vor fi condiții de ceațã, iar în depresiuni și de brumã.

Bucuresti

Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificãri ziua, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

About Kiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*