Breaking News
loading...

Frica extremă la National Geographic Channel

Frica extremă la National Geographic Channel

ÎȚI JOACĂ MINTEA?, noul serial despre abilitățile surprinzătoare ale creierului tău, a debutat pe National Geographic Channel în septembrie. De la percepția vizuală la sunet, creativitate, tendința de a minți, atractivitate și abilitatea de persuasiune, documentarul cercetează creierul uman utilizând un șir complex de experimente aiuritoare, iluzii optice, jocuri mentale și știință pură. Prin demonstrații stradale, în mijlocul trecătorilor, și implicarea privitorilor în jocuri interactive, ÎȚI JOACĂ MINTEA? îți pune creierul la treabă.

Cel care te va ghida prin labirintul materiei tale cenușii este gazda Jason Silva, un ”wonder junkie” după cum singur s-a autoproclamat și, potrivit revistei The Atlantic, ”realizator de filme cu jumătate de normă și un frecvent vorbitor în cadrul conferințelor TED”. În cadrul conferinței TEDGlobal din iunie 2012, Silva a prezentat în premieră un scurt filmuleț despre ”Radical Openness”, în care sunt explorate rata exponențială a inovațiilor și uilizarea de către om a tehnologiei pentru a transcende toate limitele anterioare.

Un nou episod din serialul „Îţi joacă mintea” va fi difuzat duminică seara , la National Geographic Channel. De data aceasta, experţii examinează conflictul intern al creierului dintre teamă şi raţiune.

Fie că te îmbarci la bordul unui avion, că mergi pe o stradă sinistră pe timp de noapte sau că trăieşti secundele de dinaintea unui accident de maşină, descoperim împreună cum groaza şi anticiparea construiesc sentimentul de frică.

Apollo Robbins pune la încercare emoţiile gazdei emisiunii, Jason Silva, printr-un joc de ruletă rusească – doar că în loc de gloanţe, ei vor folosi sticle sparte.

Apoi, directorul uneia dintre cele mai terifiante case bântuite din New York testează reacţiile unui grup de voluntari. Monitorizându-le ritmul cardiac pentru a înregistra nivelul de frică pe care-l trăiesc, subiecţii sunt legaţi la ochi, urechile le sunt acoperite şi mâinile legate cu cătuşe de un scaun. Fără simţurile văzului şi auzului şi fără control asupra membrelor lor, observă cum reacţionează aceştia la şerpi, gândaci şi şoareci… sau aşa cred ei.

 

 

 

 

About roz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*