Breaking News
loading...

Despre Muzica anilor ’80

Despre Muzica anilor ’80

Dacă am spune Modern Talking – „You’re my heart, you’re my soul”, Duran Duran – „Wild boys”, Sandra – „In the heat of the night” sau Miami Sound Machine – „Conga” nu am face decât să menţionăm doar câteva din numeroasele hit-uri care au răsunat în anii ’80. A fost vremea discotecilor pline, a muzicii bune şi a distracţiei pe cinste, când şi-au facut apariţia muzica pop, dance și stilul New Wave.

Despre Muzica anilor '80, muzica 80, 1980, top '80

Modern Talking – You’re my heart, you’re my soul

 

Cu timpul, termenul de „disco” nu mai prindea chiar ca la început, iar genuri precum post-disco, italo disco, Euro disco și dance-pop au devenit mai populare. Muzica rock în schimb a continuat să se bucure de un public larg, abordând genuri precum New Wave, soft-rock sau glam metal, care au şi evoluat de-alungul anilor.

Nu de puţine ori anii ’80 au fost asociati cu utilizarea de sintetizatoare, iar asta pentru că muzica synthpop (amintim aici de Modern Talking) și alte genuri electronice foloseau instrumente non-tradiționale, care aduceau o şi mai mare popularitate grupurilor. De altfel, în timpul acestui deceniu s-au dezvoltat mai multe genuri electronice majore, inclusiv electro, techno, house, freestyle și Eurodance, cu o evoluţie foarte bună în anii 1990 sau mai târziu.

De-a lungul deceniului R & B, hip-hop-ul și muzica urbană, în general, au devenit un lucru obișnuit, în special în zonele urbane sau orașele metropolitane mari. Genul rap cunoaşte un mare succes în a doua parte a deceniului, odată cu apariția epocii de aur a hip-hop-ului.

Muzica pop şi italo-disco au dominat discotecile anilor ’80 cu artişti de marcă, din care nu putem să nu îl amintim pe titanul muzicii pop Michael Jackson şi faimosul său „Thriller”. Alte nume sonore care au marcat acea perioadă sunt: Madonna, Tina Turner, Lionel Richie, Sabrina, Laura Brannigan, Whitney Houston, Prince, Cyndi Lauper, Bruce Springsteen, trupe ca Pet Shop Boys , Baltimora, Fancy, Silent Circle, etc. Videoclipurile lor au devenit un accesoriu permanent pe MTV și au câștigat o audiență de masă la nivel mondial.

Michael Jackson – Thriller

Italo Disco (uneori scris Italo-Disco sau abreviat ca Italo) este un gen de muzică care își are originea în Italia, produs în principal la începutul deceniului până la mijlocul anilor 1980. Originea numelui genului este puternic legată de eforturile de marketing ale casei de discuri ZYX, care a început prin acordare de licențe și a înlesnit comercializarea muzicii în afara Italiei în 1982. O formă timpurie a muzicii dance electronice, Italo disco a împrumutat elemente din muzica disco, dar a fost mai mult electronic. Din păcate, a dispărut la sfârșitul anilor 1980, atunci când Italo-house l-a eclipsat.

Simbolul anilor ’80 a fost, pentru cei mai mulţi, Michael Jackson; gecile lui de piele, mănușa și dansul său Moonwalk sunt şi astăzi deseori imitate.

Referindu-ne puţin la muzica rock a anilor ’80, trebuie să spunem că în acea perioadă continuă puternic hard rock-ul și apare subgenul glam metal. Trupe precum Regina, Def Leppard, Motley Crue, Bon Jovi, Quiet Riot, Europa, Ratt, Twisted Sister, Poison, Whitesnake sau Cinderella au fost printre cele mai populare. Trupa rock Guns `n` Roses cunoaşte un adevărat succes de-a lungul deceniului, iar nume precum Aerosmith sau Alice Cooper se situează în fruntea topurilor.

Europe – The Final Countdown

Anii `80 au însemnat şi evoluţia marcantă a unui șir de virtuozi ai chitarei, cum ar fi Jimi Hendrix și Eddie Van Halen, Joe Satriani, Steve Vai şi Yngwie Malmsteen.

Bineinţeles că şi alte genuri muzicale, din care amintim jazz-ul, latino, country, etc. cunosc o evoluţie importantă în timpul anilor ’80.

Daca vrei ca ascultatorii nostri sa vada melodiile din anii ’80 care-ti placeau tie poti intra

aici

si sa le postezi in ce ordie vrei tu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*